Başkan Alemdar’ın Uganda’daki program boyunca kendilerini yalnız bırakmadığını ve telefonla arayarak bilgi aldığını belirten yardım gönüllüleri, Serdivan’ın uzattığı elin Bayırbucak Türkmenleri’nden, Uganda’daki Müslümanlara kadar her noktaya ve herkese ulaştığını söyledi.

Heyet olarak Uganda’da en temel ihtiyaçlar arasında ilk sırada yer alan su kuyusuna ağırlık verdiklerini belirten yardım ekibi, günde 400 km yol kat ettiklerini ve ortalama 16 saat çalışarak yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirttiler.

Başkent Kampala’ya 150-200 km uzaklıkta bulunan Kamuli, Mutambala ve Cinca bölgelerindeki Müslümanları ziyaret ettiklerini belirten yetkililer bu bölgelerde 8 adet su kuyusu açtıklarını, Serdivan’daki hayırsever vatandaşların ve bölge esnafının ulaştırdıkları yardımlarla kesilen 213 adet kurbanın da ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını dile getirdiler.

Kendilerine ulaştırılan zekatların da yardıma muhtaç Müslümanlara dağıtıldığını ifade eden yardım gönüllüleri ayrıca yapımı tamamlanan ve ibadete açılan Orhan Camii’nin tabelasını da taktıklarını söylediler.

Uganda yardım heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Alemdar, millet olarak yardımlaşma noktasında herkese el uzatmaya çalıştıklarını belirterek, heyettekilere bu güzel çalışmadan dolayı ayrı ayrı teşekkür etti.