54. Cadde’de başkana ve encümene tam yetki
 
Son olarak Serdivan Belediyesi’nde Çarşamba günü yapılan Haziran ayı olağan meclis toplantısında alınan kararla birlikte, Serdivan’ın vizyon projesi 54. Cadde için ihale aşamasına gelindi.
 
Muhalefet üyelerinin bu kez ret oyu kullandığı 54. Cadde ile ilgili, Belediye Başkanı’na ve Belediye Encümenine yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.


 
Şehrin yeni merkezi 54. Cadde olacak
 
54. Cadde’de adım adım ilerlediklerini ve son olarak ihale aşamasına geldiklerini belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 52 bin m2 alan üzerinde hayata geçirilecek proje ile Serdivan’ın geleceğinin planlandığını söyledi.
 
Açık sokak ve cadde ticaretinin yanı sıra, yeşil alanları ve sosyal donatıları ile Serdivanlıların tüm ihtiyaçlarını 54. Cadde’de karşılayabileceklerini belirten Alemdar, “Sizin de bildiğiniz gibi şehirlerin ticari aksları, merkezleri olur. Bizim de ticari aksımız, merkezimiz, kısacası her yönüyle Serdivan’ın yeni yaşam alanı 54. Cadde olacak” dedi.
 
Şerdivan’ı planlarken onun merkezini de planlamak istediklerini belirten Alemdar, ilçenin geniş bir alana yayılan ve yatay seyreden büyümesinin getirdiği avantajlardan faydalandıklarını ifade ederek, çok hızlı büyüyen ve nüfusu her geçen gün artan Serdivan’da 54. Cadde’nin tüm ihtiyaçlara cevap vereceğini söyledi.