Rüstem Keleş, “Şehrimizin 16 ilçesine altyapı anlamında önemli yatırımlar yaptık. Sakarya’yı daha yaşanılabilir bir şehir haline getirebilmek için altyapı, içmesuyu ve atıksu konusunda hayata geçirdiğimiz dev projelerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Önemli projelerimizden biri olan Serdivan İçmesuyu Projesi kapsamında ilçemize 35 milyonluk yatırım yaparak tüm içmesuyu altyapısını yeniliyoruz. Bölgede toplamda 300 kilometre yeni hat inşa edeceğiz” diye konuştu.
 
Serdivan’a 50 yıllık garanti
Projenin ilçedeki su kalitesi için önem arz ettiğini belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Serdivan’da inşa ettiğimiz 300 kilometrelik içmesuyu hattı ile ilçemizin tüm içmesuyu altyapısını yeniliyoruz. Proje ile ilçemizdeki içmesuyu kalitesini garanti altına alacağız. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Şuanda hattın 5 kilometrelik kısmı tamamlandı. Şehrimizin 1999 depreminde ciddi anlamda zarar gören altyapısını yeniliyoruz. Böylelikle bölgedeki kayıp kaçak oranını dünya standartlarına indireceğiz. İlçemizin en az 50 yıllık içmesuyu geleceğini garanti altına almış olacağız” ifadelerini kullandı.
 
Suya tam kontrol
Projenin Serdivan için önemli yenilikleri de beraberinde getirdiğini dile getiren Rüstem Keleş, “Proje dahilinde inşa ettiğimiz 5 bin metreküplük depomuzda çalışmalar yüzde 67 seviyesine ulaştı. Ayrıca ihtiyaç duyulan bölgelerde yaklaşık 13 kilometrelik yağmursuyu hattı da inşa edeceğiz. Proje ile Serdivan’ı 30 basınç bölgesine ayırdık. İlçede inşa ettiğimiz 300 kilometrelik hattın belli noktalarına 30 adet basınç odası koyacağız. Sapanca Gölü’nden aldığımız suyu arıtarak tam kontrollü bir şekilde vatandaşlarımızın musluklarına ulaştıracağız. Yatırımımızın şehrimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.