İlk olarak Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Aytaç Demirci ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Yusuf Alemdar, çalışmalar hakkında Dernek Başkanı Aytaç Demirci’den bilgi aldı.

Gençlere burs desteği

İki buçuk ay önce gerçekleştirilen seçimin ardından göreve başladıklarını belirten Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Aytaç Demirci, bu zaman diliminde özellikle gençlere yönelik faaliyetler ortaya koyduklarına dikkat çekerek bunun en büyük örneklerinden bir tanesinin de 12 üniversite öğrencisine verilen burs desteği olduğunu söyledi.

“Osmanlı’dan bu yana kardeşiz”

Anadolu toprakları ile Balkan coğrafyasının Osmanlı’dan bu yana kardeş olduğunu belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 600 yıldan fazla kardeşçe yaşayan bir milleti kimsenin bölemeyeceğini, topraklara sınırlar konulsa da gönülleri ayırmanın asla mümkün olamayacağını ifade etti.

Maddi ve manevi fedakarlık

Örf ve ananelerin kaybolmaması birlik ve beraberliğin pekişmesi noktasında derneklerin çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, “Maddi ve manevi fedakarlık gösteren değerli başkanıma ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin. Üzerimize düşen neyse biz de her zaman hazırız.” ifadelerini kullandı.

Alemdar ve Erken Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği ziyaretlerinin ardından; geçtiğimiz hafta sonu Serdivan’daki yeni yerinde çalışmalarını sürdürecek olan Sakarya Yozgatlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Başkan Yusuf Alemdar ve Burak Erken’i, Dernek Başkanı Günay Yazıcıoğlu karşıladı.

“Ortak akılla hareket ediyoruz”

Dernek binasını gezerek hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Yusuf Alemdar, “Geçmişte olduğu gibi bugün de tüm derneklerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte hareket etmeye ve fikir alışverişinde bulunarak ortak akılla Serdivanımıza, hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

“Bütün hemşehrilerimizi kucaklıyoruz”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sakarya Yozgatlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Günay Yazıcıoğlu, Sakarya'da yaşayan bütün hemşehrileri kucaklamak maksadıyla faaliyetler yürüttüklerine değinerek Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a ve AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken’e teşekkür etti.

yusuf_alemdar_dernekler4.jpg