“Azimle çalışacağız”

Mecliste gurubu bulunan siyasi partilerin gurup sözcüleri yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulunurken, Başkan Yusuf Alemdar, “Yeni dönemde Serdivanımız için yine güzel hizmetlere birlikte imza atmak istiyoruz. Bu bağlamda tüm meclis üyelerimizle birlikte uyum içerisinde hareket ederek, aynı azimle çalışmaya devam edeceğiz. Rabbim Serdivanımıza hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi.

Konuşmaların ardından 16 maddelik gündeme geçilerek; meclis başkanvekili, meclis katibi, encümen üyeleri ve 4081 sayılı çiftçi mallarının korunması hakkındaki kanunun 3.,4. ve 5. maddeleri gereği üyelerin seçimi gizli oylama sonucu belirlendi.

Gündem maddeleri arasında yer alan; hukuk, imar, plan ve bütçe komisyonları, Marmara Belediyeler Birliği, Sağlıklı Kentler Birliği ve Tarihi Kentler Birliği üye seçimleriyle, 3634 sayılı Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanunu’nun 8. Maddesi Gereği üye seçimi ise işaretle oylanarak belirlendi.

“Şimdi hizmet üretme ve çalışma zamanı”

Görev alan tüm meclis üyelerini tebrik ederek başarılar dileyen Başkan Yusuf Alemdar, “Serdivan’da en güzel hizmetleri hayata geçirmek ve ilçemizin her metrekaresine hizmet götürmek için, 10 yıldır olduğu gibi yeni dönemde de gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Şimdi Serdivanımız için çalışma ve hizmet üretme zamanı. Gayemiz; dün olduğu gibi bugün de yarın da; tüm meclis üyelerimizle birlikte ortak hareket ederek, geleceğin Serdivan’ını birlikte inşa etmek” ifadelerini kullandı.

Toplantı kapsamında 2018 Yılı Denetim Komisyon Raporu meclis üyelerine sunulurken, 2018 yılı faaliyetlerini oluşturan Faaliyet Raporu da gündem maddeleri arasında görüşüldü.

CHP ve İyi Partili meclis üyeleriyle birlikte takip etti

Teamül gereği rapor okunmadan önce yerini başkan vekili Adem Kümbet’e bırakan Başkan Yusuf Alemdar faaliyet raporunun okunması ve oylanmasını meclis sıralarından takip etti.

Bütçe gerçekleşme oranı: % 86,32

2018 yılı gelir ve gider bütçesinin gerçekleşme oranının %86,32 olarak belirlendiğini ifade eden Başkan Yusuf Alemdar, ortaya konulan her bir çalışmanın arkasında ekip ruhunun yattığını ve aynı kararlılıkla, koordinasyon içerisinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Serdivan Belediye Meclisi’nde yapılan açık ve kapalı oylama neticesinde görev dağılımı şu şekilde gerçekleşti.

Meclis Başkan Vekilleri: Adem Kümbet, Yıldıray Başlı

Asil Meclis Katipleri: Serhat Yavuz Girti, Muhammet Sandıkçı

Yedek Meclis Katipleri: İbrahim Sınırcı, Soner Yıldız

Encümen Üyeleri: Hüseyin Bayraktar, Adnan Pala, Şehime Kaya

4081 Sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkındaki Kanun’un İlgili Maddeleri Uyarınca Asil Üyeler: Yusuf Karaca, İbrahim Sınırcı, Ahmet Çalışkan, İdris Sümbül, Feti Cin

4081 Sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkındaki Kanun’un İlgili Maddeleri Uyarınca Yedek Üyeler: Cemil Kocacık, Rıdvan Elturan, Hüseyin Haldızoğlu, Yunus Saltık, Sinan Bal

Hukuk Komisyonu Asil Üyeler: Muhammet Sandıkçı, Adem Kıyak, Hüseyin Haldızoğlu, Selahattin Yıldırım, Sebahattin Bayhan

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri: Cemil Kocacık, Hüseyin Haldızoğlu, Rıdvan Elturan, Kadir Kınalı, Şaban Koludra

İmar Komisyonu Üyeleri: Adem Kümbet, Mehmet Kocabay, Soner Yıldız, Ercüment Berber, Vedat Gülden

Marmara Belediyeler Birliği Asil Üyesi: Köksal Saltık,

Marmara Belediyeler Birliği Yedek Üyesi: Serhat Yavuz Girti

3634 Sayılı Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanunu’nun İlgili Maddeleri Uyarınca Üye: Gazi Mehmet Kocabay

Sağlıklı Kentler Birliği Üyeleri: Hüseyin Haldızoğlu, İbrahim Sınırcı

Tarihi Kentler Birliği Asil Üyesi: Adnan Pala

Tarihi Kentler Birliği Yedek Üyesi: Adem Kıyak