Serdivan Park’ta düzenlenen konser ve halk oyunları gösterilerinde Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar,  Gorajde Belediye Başkanı Muhammed Ramoviç, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Erol Aydın, Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Rafet Yatçı ve dernek temsilcileri de hazır bulundu.
 
Folklor gösterisi mest etti
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Gorajde İlahi Topluluğu Arapça, Boşnakça ve Türkçe ilahilerden oluşan konser verdi. Bosnalı gençlerin seslendirdiği İstanbul ve Sultan Süleyman adlı şarkılar ise izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Gorajde halk oyunları ekibinin folklor gösterisine  alanda toplanan vatandaşlar da eşlik ederken  gösterinin sonunda sahnede Türk ve Bosna bayrakları açıldı.

 
“Türkiye ile Bosna Hersek arasında köprü kurmaya devam edeceğiz”
 
Etkinlikte konuşan Gorajde Belediye Başkanı Muhammed Ramoviç iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendiren Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a teşekkür ederek, “Bosna’dan selam getiriyoruz. Biz kardeş belediyeler olarak Türkiye ile Bosna Hersek arasında köprü olmaya devam edeceğiz. Sizlere ve tüm Türk halkına her şey için kalbimizden teşekkür ediyoruz” dedi. 

 
“Her zaman yanınızdayız”
Bosna Hersek’i her zaman kardeş ülke olarak gördüklerini belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, ortak kültürü birlikte yaşatmak adına her zaman yan yana ve bir arada olmaya devam edeceklerini söyledi.
Program sonunda Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ile Gorajde Belediye Başkanı Muhammed Ramoviç günün anısına birbirlerine hediye takdim ederek ilahi topluluğundaki gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.
 
Gorajde Halk Oyunları ekibinin halk dansları büyük beğeni toplaması üzerine ekip sahneden alana inerek gösterilerine vatandaşlarla birlikte devam etti.