Kur’an tilaveti ile başlayan programda, Şehit Yılmaz Ercan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadir Gezer, yaptığı açılış konuşmasında, Peygamberimizin gençliğe verdiği önemi vurguladı.

Ney dinletisi, Genç sahabileri canlandıran söz korosu ve Peygamberimizin veda hutbesi, izleyicilerden büyük beğeni aldı. Ardından sahne alan okul ilahi korosu gönülleri coşturdu.

Dua ile son bulan programa; İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Engin Kahraman, Serdivan İİçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere, ilçe milli eğitim şube müdürleri Akın Çetin ve Nihal Erat, Serdivan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim İkiz, okul müdürleri, veliler öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş program sonunda yaptığı konuşmada Mevlid-i Nebi etkinliğinin hazırlanmasında emeği geçen iki okulun idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti. Peygamberimizin kucaklayıcı özelliğine vurgu yaparak, O’nun oluşturduğu muhacir-ensar kardeşliği ilkesini özümseyerek,  ülkemizde bulunan misafir öğrencilere şefkat ve merhametle yaklaşmamız gerektiğini belirtti.