İlçede elverişsiz hava koşulları nedeniyle okullar bir gün tatil edilirken, kar yağışının olumsuz etkilerini hafifletmek amacıyla Serdivan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Karla Mücadele Ekipleri de teyakkuza geçti.

Dün geceden itibaren bastıran kar yağışı ile birlikte yolları açık tutmak için hummalı şekilde çalışan ekipler; 30 araç ve 80 personelle 24 saat, çift vardiya olarak her noktaya müdahale ediyor.

serdivan_karla_mucadele2-002.jpg

Vatandaşların yollarla ilgili Serdivan Belediyesi’nin 444 54 50 numaralı çağrı merkezine ilettikleri talepleri anlık olarak kriz merkezinde değerlendiren yetkililer, arazide aralıksız çalışan ekiplerle bu bilgilerin paylaşıldığını ve belirtilen bölgeye karla mücadele timlerinin en hızlı şekilde yönlendirildiğini söylediler.

serdivan_karla_mucadele3-002.jpg

Öncelikle ana yollarda ulaşımın aksamaması için yol açma, küreme ve tuzlama çalışmalarının hava şartları normale dönene kadar aralıksız devam edeceği ifade edilirken, şu anda ana arterlerin yanı sıra ilçe genelindeki tüm köy yollarının da ulaşıma açık olduğu belirtildi.