Yurt genelinde devam eden kar yağışının ilimizde de etkili olmasıyla beraber Serdivan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de 7/24 mesai yapıyor.
Ana arterlerde kar temizleme ve tuzlama çalışmaları sürerken ara sokaklar ve köy yollarında da ekipler hummalı şekilde çalışmaya devam ediyor.

İlçenin yüksek kesimlerinde yer yer 30 santimetreyi bulan kar yığınları greyderler vasıtasıyla temizlenirken, tuzlama araçları da yapılan temizliğin ardından araç sürüşüne uygun hale getirmek için yollara tuz ve solüsyon döküyor.

Can dostlar unutulmadı

Soğuk hava ve kar yağışı dolayısıyla yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını da unutmayan Serdivan Belediyesi, onların olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için de çalışmalarını sıklaştırdı.

Ekipler, ilçenin farklı noktalarındaki açık alanlar ile park ve bahçelere yerleştirilen beslenme ünitelerine mama ve yem bırakıyor. Kar yağışına bağlı olarak başta yollar olmak üzere sokak hayvanları ile ilgili de 444 54 50 çağrı merkezine gelen tüm çağrılara süratle müdahale edildiği belirtildi.

Vatandaşların 7/24 tüm taleplerini çağrı merkezi aracılığıyla kriz merkezine iletilebilecekleri bildirildi.