Vatandaşların sorun yaşamaması ve günlük yaşamın normal seyrinde devam etmesi için Serdivan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler kriz merkezinden koordine edilerek bölgelere yönlendiriliyor.
Mücadelenin eksiksiz ve kesintisiz yürütülmesi için üç vardiya halinde mesai yapan belediye ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız sürdürüyor.
Karla mücadele çalışmaları kapsamında öncelikli olarak ana yollar, cadde ve sokaklar, kamu binaları ve otobüs güzergâhlarını açık tutulması için ekiplerin 24 saat çalışacağı belirtilirken; kaldırımlarda oluşacak buzlanmalara karşı da gerekli tedbirlerin alındığını bildirildi. 
Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler üç vardiya halinde, çok sayıda greyder, kar küreme aracı, tuzlama araçları ve temizlik araçları ile Serdivan’ın tüm mahallelerinde çalışmalarını sürdürecek.


Çalışmaları Asfalt Plenti’nde kurulan kriz merkezinde anlık olarak takip ettiklerini belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar “Serdivan Belediyesi olarak gerekli tüm tedbirlerimizi aldık. Ekiplerimiz üç vardiya halinde görev yapacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da hemşerilerimizin her hangi bir zorluk yaşamaması ve günlük yaşamlarını kolaylaştırmak adına tüm ekip ve ekipmanlarımızla sahada olmaya devam edeceğiz” dedi.
Alemdar, vatandaşların karla mücadele noktasında tüm talep ve şikayetlerini 4445450 çağrı merkezine 7/24 iletebileceklerini söyledi.