Bosna Hersekliler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Güneş ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Çalışkan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Ramovic, Serdivan ve Gorazde arasında köprü kurarak ikili ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

 Muhamed Ramovic, Yusuf Alemdar’la fikir alışverişinde bulunduklarını dile getirerek, Serdivan’ın bir çok yönden Bosna – Hersek’i ve Balkanları bünyesinde yaşattığını söyledi.

400 yıl Osmanlı Toprağı

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 1878'e kadar yaklaşık 400 yıl Osmanlı toprağı olan Gorazde'nin aynı aileye mensup iki yakın akraba hatta kardeş olduğunu ifade ederek, “Biz ulu ve kadim bir çınarın dalları gibiyiz. Bir yanımız Anadolu’da diğer yanımız Balkanlar’da dal budak salmış. Anadolu insanı olarak bizler Balkanlardaki kardeşlerimizin hüzünleriyle üzülür, sevinçleriyle neşeleniriz. İkili ilişkilerin gelişmesi ve ortak kültürümüzün yaşatılması adına güzel olan her şeye varız” dedi.

 Ziyaret sonunda Gorazde Belediye Başkanı Dr. Sci. Muhamed Ramovic Başkan Alemdar'a ahşap yakma Drina Köprüsü tablosu ve Gorazde’ye özgü hediyeler verirken, Başkan Alemdar da günün anısına Serdivan Tarihi, Faik Baysal’ın Sarduvan Romanı ve Çanakkale Savaşları Tarihi kitabı ile Sakarya’ya özgü geleneksel lezzetlerin yer aldığı hediyeler takdim etti. Alemdar ayrıca ziyaret anısına Muhamed Ramovic’e plaket verdi.