Arabacıalanı ve Köprübaşı Mahallesi’ni kapsayan alanda; çocuk oyun grupları ve yürüyüş yollarının yanı sıra 275 m2’lik millet kıraathanesiyle vatandaşlara hizmet verecek olan Serdivan Millet Bahçesi, 7’den 70’e herkesin ortak buluşma noktası olacak.

Çalışmalar hız kazandı

Proje kapsamında; ihale sürecinin ardından yüklenici firma tarafından çalışmalara hemen başlanıldığını ve son hız devam ettiğini belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Kolay ulaşım

Serdivan Millet Bahçesi’nin planlı ve dinamik bir şekilde büyüyen Serdivan’ın yeşil dokusuna katkı sağlayacağını ve Serdivan’ın her yerinden kolayca ulaşım sağlanabilecek konumu sayesinde herkesin ortak buluşma noktası olacağına dikkat çeken Başkan Alemdar, Serdivan Millet Bahçesi’nin hizmete girmesiyle birlikte; vatandaşlara doğa ile iç içe olabilecekleri yeni bir sosyal donatı alanı daha sunacaklarını ifade etti.

Aktif yeşil alanlar

Yürütülen çalışmalarda gelinen noktaya da değinen Alemdar, “Çalışmalar kapsamında proje alanındaki yağmur suyu ve drenaj hatlarını tamamladık. Millet Kıraathanesi olarak tasarladığımız 275 m2’lik yapının temeli hazırlandı. Kolon betonları atılıyor. Bu çalışmalarla eş zamanlı olarak aydınlatma sisteminin alt yapı hazırlıkları da birlikte yapılıyor” dedi.

Dünya ortalamasının üzerinde

Serdivan’ın aktif yeşil alan ortalamasında Türkiye’nin üzerinde bir orana sahip olduğunu belirten Başkan Alemdar; “İnşallah çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak, Serdivan’daki aktif yeşil alanlarımıza bir yenisini daha ekleyeceğiz. Dünya genelinde 7 m2 olan aktif yeşil alan ortalaması Serdivanımızda 12,68 m2. Hedefimiz bu rakamları daha yukarılara taşımak” diye konuştu.