Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Serdivan’ın altyapı geleceği garanti altına alacak içmesuyu projesinde gelinen noktayı değerlendirdi. Dr. Rüstem Keleş, “Serdivan ilçemiz için 35 milyon liralık yatırım yaparak önemli bir içmesuyu projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında ilçemizin tüm içmesuyu altyapısını yeniliyoruz. İnşa edeceğimiz toplamda 300 kilometrelik hatta çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Ayrıca proje kapsamında inşa edeceğimiz yağmursuyu hattında da ekiplerimiz çalışmalara başladı” diye konuştu.


 
Serdivan altyapısına garanti
Proje ile ilçedeki içmesuyu kalitesini garanti altına alacaklarını dile getiren SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Sakarya’yı daha yaşanılabilir bir şehir haline getirebilmek için altyapı, içmesuyu ve atıksu konusunda dev projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Serdivan ilçemiz için inşa ettiğimiz 300 kilometrelik yeni hat ile bölgenin tüm içmesuyu altyapısını yeniliyoruz. Ayrıca yeni yağmursuyu hatları ile de ilçemizin yağmursuyu ağını güçlendiriyoruz. 35 milyon liralık önemli yatırım. Ekiplerimiz üç ayrı noktada çalışmalarını sürdürüyor. İçmesuyu hattında 10 kilometrelik kısım tamamlandı. Yağmursuyu hattında ekiplerimiz kutu menfez inşasına başladı. İlçemizin altyapı geleceği için önemli bir garanti oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.


 
Yeni yağmursuyu hattı
Rüstem Keleş, “İlçemizin 1999 depreminde ciddi anlamda zarar gören altyapısını yeniliyoruz. 300 kilometrelik içmesuyu hattı ve 5 bin metreküplük içmesuyu deposunun yanında ilçemiz için 13 kilometrelik yeni yağmursuyu hattı da inşa ediyoruz. Proje ile kayıp kaçak oranını dünya standartlarına indireceğiz. İlçemizde inşa ettiğimiz 300 kilometrelik hattın belli noktalarına 30 adet basınç odası koyuyoruz. Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz suyu ileri teknoloji ile arıtarak tam kontrollü bir şekilde vatandaşlarımızın musluklarına ulaştıracağız. Şehrimizin içmesuyu geleceğini garanti altına almak adına gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.