14 mahallede saat 11’i 11 geçe eş zamanlı olarak gerçekleşen etkinliğe; Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Burak Erken, Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya, Serdivan Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Can, meclis üyeleri, muhtarlar, Serdivan’da öğrenim gören ilk ve ortaokul öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

27 farklı tür

Velileri ve öğretmenleri eşliğinde fidan dikim alanlarına gelen öğrenciler; çam, ladin, sedir, ıhlamur ve süs eriği gibi 27 farklı türden oluşan fidanları Başkan Yusuf Alemdar’la birlikte dikti.

Kendi isimlerini verdiler

Öğrencilerden, diktikleri fidanlara kendi isimlerini vermelerini isteyen Alemdar; miniklerden boş zamanlarında fidanları dikili olduğu yerlere gelerek ağaçlarını kontrol etmeleri konusunda söz aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı

Başkan Alemdar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında; ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak ve gelecek nesillere daha yeşil bir vatanı miras bırakmak gayesiyle öğrencilerle bir arada olduklarını ifade etti.

Yarınlar çocuklarımızın

Yapılan çalışmanın yarınlar adına önemli olduğunun altını çizen Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar “Geleceğe Nefes Ol” sloganıyla başlatılan projeyle; ilçe genelindeki farklı noktaları ağaçlandırdıklarını ve bu çalışmaya çocukları da dahil ederek yarınların aslında onlara ait olduğu bilincini çocuklara aşılamak istediklerini söyledi.