Özellikle bayanların yoğun ilgi gösterdiği aşçılık ve dikiş makinesi operatörlüğü kursunda kursiyerler edindikleri teorik ve pratik bilgiler sayesinde hızla gelişen hizmet sektöründe daha rahat iş bulacaklarını ve aile ekonomisine katkı sağlayacaklarını ifade ettiler.

Yemek sanatının incelikleri

30 Ağustos Erkek Öğrenci Yurdu’nda verilen aşçılık kursunda katılımcılar aldıkları teorik bilgileri uygulama yaparak pekiştiriyor.

Aşçı adayları kurs boyunca; tabldot yemek, menü hazırlama, mutfak yönetimi, hijyen ve sanitasyonu (temizlik ve dezenfeksiyon) uygulamalı olarak öğreniyor.

serdivan_meslek_kursu2.jpg

Eski Yazlık Belediyesi Ek Binada verilen dikiş makinesi operatörlüğü kursunda ise kursiyerlere makinada dikiş tekniği, ölçü alma ve kalıp çıkarma öğretiliyor. Kursiyerler uygulamalı mesleki eğitimden son derece memnun olduklarını belirterek, aldıkları eğitimi üretime dönüştürerek aile bütçesine katkı sağlayacaklarını söylediler.

Kursiyerlere günlük 20 tl cep harçlığı

45 günlük eğitimler süresince İŞKUR İl Müdürlüğü, tüm kursiyerlere günlük 20 TL cep harçlığı verecek. Ayrıca eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere MEB onaylı Aşçı çıraklığı ve dikiş makinesi operatörlüğü sertifikası verilecek.

Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, önümüzdeki günlerde Ahşap Montaj ve Servis Elemanı (Komi) alanında iki yeni kursun daha açılacağı belirtilirken, vatandaşların 444 54 50’den dahili 1603’ü arayarak Serdivan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden bilgi alabilecekleri, müracaatların ise Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne şahsen yapılması gerektiği bildirildi.

serdivan_meslek_kursu3.jpg