Fen İşleri’ne bağlı karla mücadele ekipleri, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle oluşabilecek sıkıntılara anında müdahale etmek için Serdivan Belediyesi Asfalt Plenti’nde hazır bekletiliyor.

40 kişilik karla mücadele ekibi; 3 tuzlama aracı, 2 kepçe, 3 Greyder ve 2 adet kar kürümeli kepçe ile 24 saat görev yapacak.

serdivan_kar_ekibi2.jpg

Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yaşanacak buzlanma olaylarına karşı yeterli miktarda kar tuzunun da stok edildiği bildirildi.

Karla Mücadele ekipleri öncelikli olarak ana yollar, okullar ve otobüs güzergahlarında, daha sonra ise sokak aralarında çalışma yapacak. Kar timi; Serdivan’ın 24 mahallesinde meydana gelebilecek olumsuzluklara anında müdahale edecek. Vatandaşlar taleplerini Serdivan Belediyesi’nin 444 54 50 numaralı çağrı merkezine 24 saat iletebilecek.

serdivan_kar_ekibi3.jpg

Yetkililer sürücüleri gece gizli buzlanma tehlikesine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarırken özellikle yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüleri de mutlak surette kış lastiği kullanmaları konusunda uyardı.