10 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda imar ile ilgili olan ilk 6 madde komisyondan geldiği şekliyle kabul edilirken, 7. 8. ve 9. maddeler ise imar ve şehircilik komisyonuna havale edildi.

Meclis gündemi kapsamında 10. madde olarak görüşülen; İstiklal Mahallesi’nde mülkiyeti Serdivan Belediyesi’ne ait dini tesis alanı, yapılan oylama sonucu oy birliği ile 20 yıllığına Serdivan İlçe Müftülüğü’ne tahsis edildi.

Serdivan Belediye Meclisi’nden Afrin’e Destek

Gündem sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı’na değinen Başkan Alemdar, belediye meclis üyelerinden gelen; meclis üyelerinin bir yıllık huzur hakkı ücretlerini Mehmetçik Vakfı’na bağışlama teklifini oylamaya sundu.

Meclis üyelerinin bir yıllık huzur hakkı ücretlerini Mehmetçik Vakfı’na bağışlama teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Cumhur İttifakı

Türk milletinin hiçbir tehdide karşı boyun eğmediğini asla da eğmeyeceğini ifade eden Alemdar, “Millet olarak duamız, ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü koruyarak orada huzur inşa etmek için mücadele eden tüm Mehmetçiklerimize Rabbim, gittikleri yerden sağ salim geri dönmeyi nasip etsin. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Başkan Alemdar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Devlet Bahçeli’nin harekat öncesinde ve harekat sırasında milli bir duruş sergilediklerine değinerek “Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Bahçeli’nin birlikte oluşturdukları Cumhur ittifakının milletimiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Bu kararın, ülkemizin geleceğine önemli katkılar sağlayacağını inanıyorum” ifadelerini kullandı.