35 milyon liralık proje ile Serdivan’ın tüm içmesuyu altyapısını yenilediklerini belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Sakarya’nın tamamında hayata geçirdiğimiz dev altyapı yatırımları ile şehrimizin altyapı geleceğini inşa ediyoruz. Şerdivan ilçemizde de 35 milyon lira değerinde önemli bir içmesuyu yatırımı gerçekleştiriyoruz. İlçemizin tüm içmesuyu altyapısını yeniliyoruz. 300 kilometrelik yeni hat ile Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz suyu tam yüksek teknoloji ile arıtarak kontrollü bir şekilde vatandaşlarımızın musluklarına ulaştıracağız” dedi.


Proje ile su kayıplarını dünya standartlarının da altına indireceklerini belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Serdivan’da 300 kilometrelik yeni içmesuyu hattı, 5 bin metreküplük son derece modern yeni bir içmesuyu deposu ve hattın farklı noktalarında 30 adet basınç odası inşa ediyoruz. Yenilenen hatlar ve akıllı şebeke sistemi ile Türkiye’nin en kaliteli sularından birini vatandaşlarımızın musluklarına güvenli bir şekilde ulaştıracağız. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Hattın 43 kilometrelik kısmını tamamladık. İnşallah inşa ettiğimiz yeni şebeke sistemi ile içmesuyu kalitemizi güvence altına alacağız” diye konuştu.


Keleş, “Şehrimiz için kurduğumuz son derece modern altyapı sistemleri, yüksek teknoloji arıtma tesisleri ile vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmetin kalitesini her geçen gün daha da yukarılara taşıyoruz. 1999 depreminde şehrimizin altyapısı ciddi anlamda zarar gördü. Serdivan ilçemizde de özellikle içmesuyu hatlarında ciddi sıkıntılar oluştu. Söz konusu hatları hayata geçirdiğimiz dev proje ile tamamen yeniliyoruz. Hat üzerine yerleştireceğimiz 30 adet basınç odası ile hattımızı mevcut takip sistemine entegre ederek suyun her anını ve tüm değerlerini sürekli gözlem altında tutacağız. 35 milyon lira değerindeki dev yatırımımız ile Serdivan’ın altyapı geleceğini inşa ediyoruz” şeklinde konuştu.