36. sayısıyla bir kez daha meraklılarına kültür ve sanat alanında birbirinden farklı konu ve konukları değerlendirme fırsatı sunan Serdivan Ajans’a; “Gelenekten ilham alın ki gelenekli olsun. Yoksa geleneksel olur yaptığınız iş.” diyerek kadim sanata gönül verenlere yol haritası çizen Hüsn-i Hat ve Ebru Sanatının en önemli temsilcilerinden Uğur Derman misafir oldu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu Dr. Mustafa Öksüz ise Filistin- Kudüs Meselesi üzerinden Türk Tarihçiliğini yorumluyor.

Serdivan Ajans okuyucuları için her sayıda farklı bir konuyu ele alan gazeteci, yazar ve fikir adamı Yusuf Kaplan, yeni sayıda; “Gazali’nin Kurucu Dehası ve Müslümanların Zihni Savrulması” başlıklı yazısında Batılıların son iki yüzyıl içinde İslam dünyası üzerine kurguladıkları projeleri tartışıyor.

Kitap & Film köşesinde farklı film ve yayın önerileri yer alırken, müzikten arkeolojiye, dünya siyasetinden kültüre birbirinden farklı köşe yazılarını barındıran Serdivan Ajans’ın yeni sayısı meraklılarını bekliyor.

Konuyla ilgili Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, aylık şehir kültürü gazetesi sloganıyla yayın hayatına devam eden ve ücretsiz olarak dağıtılan gazetenin 36. sayısında, yine birbirinden farklı isimlerin değerlendirmelerinin yer aldığı ifade edilerek; meraklılarının Serdivan Ajans’ı issuu.com/serdivanajans adresinden dijital ortamda da takip edebilecekleri belirtildi.