SEPAŞ, yıllık elektrik tüketimi 5000 kWh’ın üzerinde olan, yani ayda ortalama 150 TL fatura ödeyen tüketicilerin hesaplı tarifeye geçiş sürecini en hızlı şekilde gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “EPDK’nın kararıyla serbest tüketici limitinin 25 bin  kWh’tan 5000 kWh’a düşmesiyle beraber SEPAŞ’ın hesaplı tarifesinden artık küçük ve orta ölçekli işletmelerle meskenler de faydalanabilecek. Hesaplı tarifeden yararlanacak müşterilerin faturalarıyla ilgili tek değişiklik, yapılacak olan yeni sözleşmede belirtilen oranlarda birim fiyata yansıtılacak indirim olacak. SEPAŞ’ın avantajlı fiyatlarından yararlanmaya başlayacak olan tüketiciler tarife değişikliği için herhangi bir ek ücret ödemeyecek. Elektrik kalitesinde düşüş olmadan sunulacak avantajlı fiyatlarla tüketiciler hesaplı ve güvenli bir şekilde elektrik kullanımına devam edebilecekler. Mevcut teknik altyapıda herhangi bir değişiklik olmayacağı gibi elektronik sayaca hali hazırda sahip olan tüketicilerin ekipmanlarında da hiçbir değişiklik gerçekleşmeyecek. Mekanik sayaç kullanan müşteriler ise elektronik sayaçlarını kendileri temin edebileceği gibi, SEPAŞ’tan da talep edebilecekler. Hesaplı tarifeden yararlanmak isteyen müşterilerin geçmişe dönük borçlarının bulunmaması gerekiyor. Yıllık 5000 kWh’ın üzerinde elektrik tüketimi yapan müşterilerin, eğer yoksa elektronik sayaçlarını temin ettikten sonra yapmaları gereken tek şey, kendilerine en yakın SEPAŞ Müşteri Hizmetleri Merkezleri’ni gerekli belgelerle ziyaret etmek. 1 Mart 2013 mesai bitimine kadar başvurularını tamamlayan müşteriler, Nisan ayından itibaren daha avantajlı fiyata elektrik kullanabilecek” denildi.

Açıklamada ayrıca, yıllık 5000 kWh’ın üzerinde elektrik tüketimi yapan kullanıcıların, SEPAŞ Müşteri Hizmetleri Merkezi’ni arayarak, ziyaret ederek veya sedas.com web sitesindeki Serbest Tüketici Sorgulama sekmesinden avantajlı fiyatlardan yararlanma şansına sahip olup olmadıklarını öğrenebilecekleri gibi her türlü detaylı bilgi için Müşteri Hizmetleri Merkezleri’ne 444 5 186 no’lu hattını arayabilecekleri kaydedildi.