Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında, FETÖ soruşturmasının YÖK ve Milli Eğitim’deki bir ayağını da sahte diplomalar konusunun oluşturduğunu dile getirdi.
Milli Eğitim Bakanlığının 1997 yılından 2015 yılı dahil olmak üzere 123 lisans, 1 ön lisans ve 1 yüksek lisans olmak üzere toplam 127 sahte diploma tespit ettiğini belirten Selvi, yazısında Sakarya Üniversitesi adına da 23 sahte diploma verildiğinin belirlendiğini kaydetti.
Selvi, yazısında şu ifadelere yer verdi, “Bu sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nın tespiti. Diğer bakanlıklarda durum ne, bilinmiyor.
Sakarya Üniversitesi adına 23, Mustafa Kemal Üniversitesi adına 22, İnönü Üniversitesi adına 36, Anadolu Üniversitesi adına 23, Niğde Üniversitesi adına 8, Dicle Üniversitesi adına 1, Harran Üniversitesi adına 3, Çukurova Üniversitesi adına 9, Selçuk Üniversitesi adına 2, Ankara Üniversitesi adına1, Ege Üniversitesi adına1, Gazi Üniversitesi adına 2, Atatürk Üniversitesi adına 1, Ahi Evran Üniversitesi adına 1, Kazak Devlet Üniversitesi adına 2 sahte diploma düzenlenmiş. Ön Lisans olarak Tunceli Üniversitesi adına 1, yüksek lisansta ise Sakarya Üniversitesi adına bir diploma düzenlenmiş.
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi adına sahte diploma düzenleyen Selda Öngörü ise hepsinden farklı bir yöntemi kullanmış. Ege Üniversitesi’nden mezun olan birisinin diplomasını almış, renkli fotokopi çektirmiş, isim bölümünü silip kendi adını yazmış. Ha bir de doğum tarihi, doğum yeri ve baba adı yerlerine kendi gerçek bilgilerini yazmış. Bu işi yapmış ama yazı karakterleri uymamış.
Bunlar buzdağının görünen kısmı, gerisinde ise çok daha büyük bir skandal yatıyor. Aramızda sahte diplomalı doktorlar ve hatta hâkimler dolaşıyor.” / Kaynak: Hürriyet.com.tr