Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma tüm hızıyla sürüyor. Soruşturma kapsamında firari eski futbolcu Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür, 12 Ağustos 2016'da gözaltına alınmış, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, 25 Kasım 2016 tarihinde sağlık sorunları sebebiyle ev hapsi uygulaması ve yurtdışı yasağıyla tahliye edilmişti.
Selmet Şükür için Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı 5 sayfalık iddianame hazırladı. Sakarya Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Selmet Şükür hakkında ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Sakarya Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen davaya sanık Selmet Şükür ve avukatları katıldı.

“FETÖ üyesi değilim”

Selmet Şükür yaptığı savunmada, “FETÖ üyesi değilim. Nasıl böyle bir işin içine düştüm gece gündüz düşünüyorum. Ben bir inşaat yaptım. Bu inşaatı ben yaptırdım, Hakan Şükür yaptırmadı. Ben onun inşaat işlerini takip etmiyorum. İNELSAN benim evimin arkasındadır. Oradan kimseyi tanımam ve iş yapmadım. Sadece bir inşaat yaptırdım, ikincisini yaptırırken soruşturmalar neticesinde bu ikinci inşaat bitmedi. Hakan Şükür’ün menajerliğini yaptım. Transferini yaptırdım. 50 yıllık esnafım, gelirim bundandır. Son 10 yıldan bu yana Hakan Şükür’den para istemedim. Hakan Şükür’ün inşaat işlerini takip etmem. Murat Can diye birini tanımıyorum. Beni Sakarya’da çok sayıda kişi tanır ve sever. Tanıyanlar benden para ister, yardım ister. Bu ismi söylenen kişi de onlardan biri olabilir. Ben FETÖ mensubu olan kişiye para vermem. FETÖ mensubu benden para isteyemez. Ben hayatım boyunca karakol, hakim görmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi talep ediyorum” dedi.

Sanık Şükür ve avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti, sanığın kardeşi E.Ş.'nin tanık olarak dinlenilmesine, sanığın yurt dışı giriş-çıkış kayıtlarının İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü'nden istenmesine ve sanığın mal varlığı üzerindeki tedbirin kaldırılması talebinin incelemeye alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.