10 bin kişi katıldı

130  çocuğun erkekliğe ilk adım attığı şölen çarşı merkezinde başladı. Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, sünnet olacak çocuklarla, davul zurna eşliğinde çarşıda yürüyüp Selman Dede Mesire Alanı’na çıktı. Başkan Püsküllü, Selman Dede Mesire Alanı’nda çocuklarla birlikte halkı selamladı.


Çarşı gösterisi

Etkinliğe, Hendek eski Belediye Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Ali İnci, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Diriliş filminde İbnül Arabi karakterini canlandıran Osman Başkurt, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Tercan, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun, Hendek İlçe Spor Müdürü Feyzullah Köstereli, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İbnül Arabi’ye büyük ilgi

Cazgır Pele Mehmet, Diriliş filminde İbnül Arabi karakterini canlandıran Osman Başkurt’u sanat dünyasının başpehlivanı ve Hendek eski Belediye Başkanı ve AK parti Sakarya Milletvekili adayı Ali İnci’yi ise siyaset dünyasının başpehlivanı olarak anons etti. Seyircilerin coşkulu alkışları ile halkı selamlayan Osman Başkurt, Ali İnci ve İrfan Püsküllü, vatandaşlarla sohbet ettiler. Osman Başkurt’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Hendek Belediyesi vatandaşları ücretsiz taşıdı

Etkinliğe katılan vatandaşlara Hendek Belediyesi tarafından etli pilav, tatlı ve ayran ikramında bulunuldu. Hendek Belediyesi otobüslerle ilçenin değişik mahallelerinden vatandaşları ücretsiz olarak Selman Dede Mesire Alanına taşıdı. Etkinlikte, çocuklar şişme oyun gruplarında ücretsiz olarak doyasıya eğlendiler.

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, bu yıl 17.’si gerçekleştirilen Salman Dede anma programına çevre il ve ilçelerden binlerce vatandaşın katıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Sünnet olan çocuklara hediye

Etkinlikte, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ve protokol mensupları hep birlikte sünnet yapılacak alana giderek sünnet olan çocuklara geçmiş olsun dileğinde bulundular. Başkan Püsküllü, sünnet olan çocuklara top, balon, oyuncak ve sertifika verdi.


Şölenden notlar

-         Etkinlikte çocuklar şişme oyun gruplarında ücretsiz olarak doyasıya eğlendiler.

-         Etkinlikte 10 bin kişilik etli pilav, ayran ve tatlı dağıtıldı.

-         Sünnet olacak çocuklar Muammer Sencer Caddesi’nden çarşı meydanına kadar bando eşliğinde yürüdüler.

-         Hendek Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, engelli vatandaşları da etkinlik alanına çıkmalarına yardımcı olarak onlarında etkinliği izlemelerini sağladı.

-         Etkinlikte 165 personel görev yaptı.

-         Etkinliğe gelen vatandaşlar piknik yapma imkanı da buldular.

-         Hendek Belediyesi vatandaşları Salman Dede Mesire Alanı´na gün boyunca ücretsiz taşıdı.

-         Sakarya´nın ilk ve tek hayvanat bahçesi vatandaşların ilgisini çekti.

-         Vatandaşlar, Salman Dede Mesire Alanı´nda kurulan panayırda hoşça vakit geçirdiler.

-         Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, törene katılanlarla tek tek ilgilendi ve mesire alanını gezdirdi.

-         Protokol etkinliğe yoğun ilgi gösterdi.