Sağanak yağmur ile birlikte ilk müdahaleleri gerçekleştiren Serdivan Belediyesi'ne bağlı ekipler merkezde yolların kapanmasını engellerken, Aşağıdereköy Mahallesi'nden gelen acı haber üzerine Başkan Yusuf Alemdar ve belediye acil müdahale ekipleri ile il Afet ekipleri olay yerine ulaştı. Tahliye işlemlerini yerinde takip eden Alemdar hasar tespitine hemen başlanıldığını ve tüm ekipman ve personeli ile belediyenin çalışmalara devam ettiğini söyledi.

Aşağıdereköy Mahallesi sakinlerinden Gülderen Altınbulak’ın sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği felaket sonrası mahalle muhtarları ile bir araya gelen Başkan Alemdar, koordine içinde çalışılması ve tüm muhtarların bir biri ile irtibat halinde olmalarını isteyerek, "Yaralarımızı hep birlikte saracağız. Muhtarlarımızla 24 saat koordine içerisinde hareket etmeyen devam edeceğiz" dedi. Gece boyunca selin vurduğu felaket bölgesinde bulunan Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, vatandaşlarla birlikte yapılan çalışmalara da nezaret ederken, muhtarlardan da mahalleleri ile ilgili bilgi aldı.

Serdivan Belediye başkanı Yusuf Alemdar gece saatlerinde Aşağıdereköy Mahallesi'nde yaptığı açıklamada "Bugün birlikte olma günü. Bu gece ve yarın da burada olacağız. Hayat normale dönene kadar da selden mağdur olan hemşerilerimizle birlikte çalışıp yaralarımızı yine birlikte saracağız. Ekiplerimiz de 24 saat çalışmaya devam edecek” dedi. Öte yandan Serdivan Belediyesi tarafından sel felaketi mağduru vatandaşların yemek ve su ihtiyaçları da giderildi. /İHA