Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri yaz staj döneminde Serdivan Belediyesi “Serdivan Kentsel Otomasyon Projesi (SEKOP)” nde 18.07.2016 – 04.09.2016 tarihleri arasında görev almışlardır. Bölümlerinde görmüş olduğu Coğrafi Bilgi Sistemleri derslerindeki kazandıkları bilgilerini arazide uygulama fırsatı bulmuşlardır. Aynı zamanda 49 günde Serdivan’daki 1936 sokağın kontrol edilerek ve fotoğraflanarak otomasyon sistemine aktaran Coğrafya Bölümü öğrencileri akıllı kent yönetimi konusunda çalışmalarını sürdüren Serdivan Belediyesi’ne önemli katkılar sağlamışlardır.

Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Yard. Doç.Dr. Mehmet Fatih Döker Sakarya Üniversitesi’nin öğrencilerin sadece temel ve meslek bilgileri edindikleri bir yer olmadığını aynı zamanda öğrencilerin teknolojiyi kullanan grup içerisinde çalışma yapabilen, analitik düşünme yeteneğine sahip bireyler olarak yetiştikleri bir üniversite olduğunu vurguladı. Üniversite ve yerel yönetimlerin birlikte yaptıkları iş birliğinin bu sürece olumlu katkılar yaptığını belirterek Serdivan Belediye Başkanı ve çalışanlarına teşekkür etti.
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, SEKOS projesinin çözüm ortağı olan SAÜ Coğrafya Bölümü öğrencilerine,  49 gün boyunca göstermiş oldukları özveri ve üstün başarıdan dolayı teşekkür ederek, sertifika takdim etti.