Adapazarı Şeker Fabrikası’nın özellikle sabah erken ve gece geç saatlerde etrafa yaydığı koku ve duman çevrede yaşayan vatandaşların şikayetine neden oluyor.

Zaman zaman şehir merkezine yakın yerlerden de hissedilen “küspe” kokusu ve fabrikadan yükselen dumanın yetkililerce görmezden gelindiğine inanan vatandaşlar, “Özellikle sabah ve akşam saatlerinde etrafa aşırı dumanla birlikte ağır bir koku yayılıyor. Kapılarımız bacalarımızı kapatsak da duman ve kokudan kurtulmamız mümkün değil. Adeta yavaş yavaş zehirleniyoruz. Yetkililer bu durumu hiç mi görmez. Ya da görürüler de görmezden gelirler” şeklinde şikâyette bulundular.

Öte yandan vatandaşlardan gelen bu şikayet üzerine sabah saatlerinde Şeker Fabrikası’nda çektiğimiz fotoğraf vatandaşları haklı çıkarır nitelikteydi. Sabahın erken saatlerinde fabrikadan etrafa aşırı derecede duman yükselirken yaydığı koku da katlanılacak gibi değildi. Bu durumda akla “acaba Şeker Fabrikası gerekli arıtma kurallarına uymuyor mu?” sorusunu getirdi. Zaten vatandaşlarda yetkililerin bu konuda neden bir araştırma yapmadıklarını soruyor.