İlave 7 madde ile toplam 38 gündemin karara bağlandığı toplantıda MHP Grubu adına söz alan Erkal Etçioğlu, 5. Olağan Kongre sonrası AK Parti Sakarya İl Başkanlığı’na seçilen Fevzi Kılıç’a başarılar diledi. Pamukova’da inşa edilmesi gündeme gelen Kâğıt Fabrikası’nın çevre ve atık sorunu oluşturabileceğine de değinen Etçioğlu, projede kapsamlı araştırmaların yapılması gerektiğini ifade etti. Toplantıda söz alan Hendek Belediyesi Başkanı Ali İnci ise meclis üyelerinden helallik istedi.

buyuksehir_belediye_meclisi2-001.jpg

“Herkes görevini yapmalı”

Türkiye’de son dönemdeki gelişmeler ile birlikte arıtma konusunda önemli mesafeler alındığını belirten Başkan Toçoğlu, “Herkes kendi alanındaki görevini iyi yapmaya çalışırsa, şehir için önemli kazanımlar sağlarız. Maalesef bazı STK’ların temsilcileri sürekli kifayetsiz açıklamalar ortaya koyarak, kafa karıştırıyorlar. Toprak Kurulu’nun görevi önüne gelen bir arazinin tarım vasfını kaybedip kaybetmediğini araştırmaktır. Planlamak ise meclisin işidir. Toprak Kurulu mevcut arazinin tarım arazisi olduğunu söylerse, gereken Büyükşehir Meclisi tarafından yapılır” diye konuştu.

Şubat Meclisi

İlave 7 gündem ile toplam 38 maddenin karara bağlandığı Şubat Meclisi’nde ilk 15 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonundan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi. 16 ve 26. madde dâhil toplam 11 madde ve 33, 34, 35, 36 ve 38. maddeler ise oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. 27 ve 37. maddeler Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilirken, 28 ve 32. madde dâhil toplam 5 madde meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

buyuksehir_belediye_meclisi3-001.jpg