İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararla maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı Sakarya’da ürünün üretim bandı da oldukça genişledi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Maske İmalathanesinde Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (SAMEK) öğretmenleri ile birlikte belediye personelinden oluşan 100 kişilik bir ekip, gönüllülük esasıyla Sakaryalı vatandaşların maske ihtiyacını karşılayabilmek için 24 saat çalışıyor.


Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun olarak dikilen maskelerden bugüne kadar 3 milyon adedini, oluşturdukları 200 kişilik bir ekiple vatandaşlara dağıttıklarını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, hedeflerinin şehir genelinde bulunan 430 bin haneye üretilen maske ile dezenfektanları ulaştırmak olduğunu söyledi.


Şehirde yaşayan vatandaşları maskesiz bırakmamak adına imalathaneyi kurduklarını söyleyen Başka Yüce, “Bu mücadelenin başında olması gereken tamamen izolasyon ile ilgili bir mücadele yapmak. Kendini koruyabilme ile birlikte bu izolasyonun başında da maske takmak geliyor. Maske takma konusunda gerekli çalışmalar bütün kurumlar tarafından yapılmıştır. Bizler de Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak, taşıma su ile değirmenin dönmediğini anlayıp, sağdan soldan yapılan imalathanelerden maske tedarikinde bir takım güçlükler çekmemiz sebebiyle kendi şehrimizdeki 1 milyon 20 bin Sakaryalımızı maskesiz bırakmamak adına imalathanemizi kurduk. Büyükşehir bünyesinde oluşturulmuş, tamamen SAMEK bünyesinde çalışan hocalarımızın katkı ve destekleriyle bu imalathanemiz en mükemmel şekilde çalışmaya devam etmektedir. Bugüne kadar yaklaşık 3 milyon adet maskeyi vatandaşlarımıza dağıttık. Dağıtımla ilgili bir seferberlik başlattık. Takriben 200 kişilik bir ekiple mahalle mahalle, sokak sokak ve ev ev maske dağıtımını gerçekleştiriyoruz. İmalathanemizde fabrika gibi çalışıyoruz" dedi.

430 bin haneye maske ve dezenfektan
Sakarya’da bulunan 430 bin haneye içerisinde maske ve dezenfektanların bulunduğu paketleri ulaştırabilmeyi hedeflediklerini söylenen Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Bununla birlikte iş yerlerinden talep edenlere de bu paketler ulaştırılıyor. Yani Sakarya Büyükşehir, her yerde her zaman 7 gün 24 saat vatandaşın hizmetinde. Gıda yardımından, dezenfektandan, caddelerin yıkanmasından ve her türlü sosyal şartlarda kendilerinin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.