Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından şehrin kuzeyinde inşa edilmesi planlanan Çamdağı Barajı ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. SASKİ Genel Müdürlük binasında gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Ağun, AK Parti Karasu İlçe Başkanı İshak Sarı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erkal Etçioğlu ile SASKİ bürokratları katıldı.

“Çalışmalar sürüyor”

Karasu ve Kocaali bölgelerine hizmet verecek proje kapsamında yürütülen çalışmalar ile ilgili sunum yapan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Bölgedeki zemin etütlerini tamamladık. İnşallah kısa süre içerisinde de proje hazırlığına geçeceğiz. Çamdağı Barajı isale hatları ile yaklaşık 63 milyonluk bir yatırım olacak. Proje, yapım çalışmalarını başlattığımız Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile entegre olacak. Yatırımımızla şehrimizin kuzeyinin 100 yıllık içmesuyu geleceğini garanti altına almış olacağız” dedi.

“Devam eden 300 milyonluk yatırım”

İçmesuyu yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Altyapı yatırımlarına verdiğimiz önemi her fırsatta ifade ediyoruz. Şuanda şehir genelinde devam eden 300 milyonluk altyapı yatırımı da bunun en büyük göstergesi. Bu kapsamda gelişimini hızla sürdüren şehrimizin önümüzdeki yıllarda içmesuyu sorunun yaşamaması için de gerekli tedbirleri alıp, yeni yatırımlarımızı hayata geçiriyoruz. Şehrimizin güneyinde başlattığımız Akçay Barajı’nın yapımı hızla devam ediyor. İnşallah şimdi de şehrimizin kuzeyi için önemli bir çalışmayı hayata geçireceğiz” diye konuştu.

“İçmesuyu geleceğine garanti”

Başkan Toçoğlu, “63 milyonluk yatırımla şehrimizin kuzeyinin içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız. Bölgede özellikle yaz aylarında artan nüfusla içmesuyunda yetersizlik yaşanıyordu. Geçtiğimiz yıl hizmet sınırlarımıza dahil olan ilçelerimizde bu yönde önemli çalışmalar yaptık ve hamdolsun su yetersizliği sorununu çözdük. İnşallah hayata geçireceğimiz bu projeyle de bölgenin içmesuyu geleceğini güvence altına alacağız. Kısa süre içerisinde proje çalışmalarını başlatıyoruz. Şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


Acar’dan teşekkür

Programın sonunda bölgede hayata geçirilen yatırımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür eden Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar ise, “2014 yazında SASKİ’nin yaptığı çalışmalar sayesinde içmesuyunda hiçbir sorun yaşamadık. Kaliteli içmesuyu kesintisiz bir şekilde hemşerilerimize ulaşıyor. Su yönetimi ile ilgili uzun vadeli yatırımlar da bir bir hayata geçiriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ve SASKİ Genel Müdürümüz Sayın Rüstem Keleş’e ilçemizde hayata geçirilen yatırımlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.