Yapılan açıklamaya göre; “Koronavirüs ile mücadele kapsamında en önemli iki faktörün temizlik ve dezenfekte olduğunu hepimiz biliyoruz. Yapılan tüm çalışmaları günden güne arttırıyoruz, mücadelemiz salgın süreci bitene kadar devam edecek. KYK yurtlarında kalan misafirlerimizi ağırlamaya ve her türlü ihtiyaçlarını gidermede Büyükşehir olarak destek olurken, yurtların önündeki otobüslerin dezenfektelerini de ihmal etmedik” ifadelerine yer verildi.

"Hastanelerin dezenfektesine destek oluyoruz"

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “Serdivan Polis Merkezi amirliğine ait araçlara; sürekli hasta, sağlık çalışanı, hasta yakını taşıyan Serdivan Altınova Hastanesi ve Medar Hastanesi Taksi duraklarına da dezenfekte çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bu zorlu günlerde Koronavirüs ile mücadele kapsamında büyük özveriyle çalışan sağlık personellerimize, hastanede bulunan vatandaşımıza da Büyükşehir olarak desteğimiz her daim sürecektir. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ve Toyota Acil Yardım Hastanesi’nde dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor.”

16 ilçede dezenfekte çalışmaları sürüyor

Muhtarlık ile işbirliği halinde devam eden çalışmalarda Belediye binaları, kaymakamlıklar, polis, jandarma ve son olarak tüm kamu ve kurumları dezenfekte edildi. Cadde ve sokaklar haricinde bütün mahalle içlerine kadar dezenfekte işlemini sürdüren Büyükşehir ekipleri, Kamu kurum ve idari binalar ve terminallere (Kuzey, Güney, Orta Garaj, İlçe Garajları) el dezenfektanları monte etmeye devam ediyor.