Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, asfalt sezonunun açılmasından itibaren şehir merkezi ve 16 ilçede gerçekleştirilen sıcak asfalt çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. ‘Şehir Senin Yenileniyor’ sloganıyla başlatılan çalışmaların belirlenen program dahilinde devam ettiğini ifade eden Başkan Toçoğlu, 2019’a kadar asfaltsız grup yolu bırakmamak için gerçekleştirdikleri çalışmaların ise aralıksız bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Yoğun çalışma

Asfalt sezonunun başlangıcından itibaren tüm şehirde yoğun bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Grup mahalle yolları, ilçe merkezi ana caddeleri ve şehre kazandırdığımız yeni arter çalışmaları kapsamında, ilçe merkezi ve caddelerinde 53 kilometrelik, ilçelerin kırsal kesimlerinin mahalle yollarında ise 55 kilometrelik güzergahı sıcak asfaltla buluşturduk. Böylece 108 kilometrelik güzergah yeni yüzüne kavuşmuş oldu. Bu çalışmalarımız kapsamında toplam 187 bin 364 ton sıcak asfalt kullandık. İlçe merkezi ve caddeler ile ilçelerin kırsal kesimlerinin mahalle yollarında 47 bin 175 ton sıcak asfalt ile yama uygulamalası yaptık” diye konuştu.

2017 sonuna kadar 426 bin ton

Başkan Toçoğlu, “Asfalt sezonunun açıldığı günden bugüne kadar toplamda 274 bin 52 ton sıcak asfalt serimi yaptık. 2017 planlarımızda ilçelerin kırsal mahallerine ulaşımı sağlayan 126 kilometrelik yolu sıcak asfaltla buluşturmayı planlamıştık. Geldiğimiz noktada bu yolların 55 kilometrelik bölümü yeni yüzüne kavuştu. Kalan 71 kilometrelik güzergahta da planlarımız dahilinde çalışmalar yapacağız. Bu çalışmaların yanı sıra gece çalışması ile 91 kilometre yolu ilave olarak 2017 programına dahil ettik. Böylece toplamda 162 kilometre kırsal yolda 194 bin ton sıcak asfalt uygulaması yapmayı planlıyoruz.  Şehir genelinde ise 2017 sonuna kadar 426 bin ton sıcak asfalt çalışması gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.