Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, geçtiğimiz yıl SASKİ’nin atık su arıtma tesislerinde arıtılan su miktarını açıkladı. Rüstem Keleş, “Şehrimizin birçok noktasında içerisinde en ileri teknolojileri barındıran atık su arıtma tesisleri inşa ettik. Şehrimizin atık sularını topladığımız tesislerimizde fiziksel ve biyolojik arıtma işlemlerinden geçirerek doğaya temiz su olarak deşarj ediyoruz. 2016 yılı içerisinde yaklaşık 40 milyon metreküp atık suyu arıtarak doğaya geri kazandırdık” diye konuştu.
 
Atık suya dünya standartlarında arıtma
Hayata geçirilen projelerde en temel hassasiyetlerinin çevre olduğunu dile getiren Rüstem Keleş, “Şehrimizin 16 ilçesinde atıksu arıtma tesisleri ile entegre kanalizasyon hatları inşa ederek Sakarya’nın atık suları en ileri teknolojilerle arıtıyoruz. Karaman, Pamukova-Geyve, Karasu, Hendek ve Akyazı Atıksu Arıtma Tesisleri ve kanalizasyon ağları ile en önemli içme suyu kaynağımız olan Sapanca Gölümüzü, Sakarya Nehrimizi ve denizimizi koruyoruz. Hamdolsun, ileri teknoloji ile donatılmış tesislerimizde şehrimizin atık sularını dünya standartlarında arıtıyoruz” ifadelerini kullandı.


 
Yeni müjdeler
Yeni yatırımlarla şehrin atık su arıtma kapasitesinin artacağını ifade eden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Geçtiğimiz yıl içerisinde hizmete aldığımız biri kuzeyde Karasu diğeri ise güneyde Pamukova-Geyve Atık Su Arıtma Tesislerimiz ile şehrimizin atık su arıtma kapasitesini önemli ölçüde arttırdık. Kocaali’de bir tesisimizin daha inşası sürüyor. Söz konusu 5 tesisimizde bir yılda yaklaşık 40 milyon metreküp atık suyu arıtma işleminden geçirerek doğaya geri kazandırdık. İnşallah 2017 yılı içerisinde bu konuda hemşerilerimize yeni müjdeler de vereceğiz” şeklinde konuştu.
 
Her ilçeye arıtma tesisi
Rüstem Keleş, “Son derece modern ve en ileri teknolojiye sahip atık su arıtma tesisleri ile şehrimizin doğal güzellikleri SASKİ olarak bize emanet. Hayata geçirdiğimiz projeler, vatandaşlarımızın musluklarına ulaştırdığımız kaliteli içme suyu ve Mavi Bayrak ile ödüllendirilen sahillerimiz bunun en büyük göstergesi. Bundan sonra da yeni projelerle şehrimizi ve doğal güzelliklerini en güzel şekilde korumaya devam edeceğiz. Sık sık dile getiriyoruz; hedefimiz atık su arıtma tesisi olmayan ilçe bırakmamak” dedi.