Sakarya Valiliği, HDP’nin bazı illerde toplanma çağrıları üzerine 15-20 Haziran tarihlerinde eylemleri yasaklarken, etkinlikler ve yapılabilecek eylemlere destek vermek amacıyla diğer illerden şehre  gelebilecek araçlar ve şahısların şehre girişlerine yasak getirdi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in vekilliklerin, TBMM’nin 4 Haziran oturumunda düşürülmesi üzerine HDP protesto için Edirne ve Hakkari’den başlayarak Ankara’da sona erecek ‘Demokrasi Yürüyüşü’ kararı almıştı. 15 Haziran’da başlaması planlanan yürüyüş kararının ardından Sakarya'da bir dizi önlem alındı.

Bu kapsamda, koronavirüsün toplum geneline yayılmasının önüne geçilebilmesi ve suç işlenmesinin önlenmesi, olası yağma ve infial yaratabilecek olayların önüne geçilebilmesi amacıyla eylem, etkinlikler ve yapılabilecek eylemlere destek vermek amacıyla diğer illerden şehre  gelebilecek araçlar ve şahısların şehre girişlerine 15 Haziran saat 08.00’dan 20 Haziran saat 08.00’a kadar yasak getirildiği belirtildi.