Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 13 Kasım Cuma günü gerçekleştirilecek Toplu Temel Atma Töreni ile yaklaşık 101 Milyon TL’lik yatırımı Sakarya ile buluşturacaklarını açıkladı. 1 Kasım seçimlerinin hemen ertesinde kurmaylarını toplayan Başkan Toçoğlu, daha fazla konsantre olacaklarını, belediyeciliğin her bir kaleminde Türkiye’ye örnek projeler geliştireceklerini ilan etmişti.

“Düğmeye bastık”

Başkan Zeki Toçoğlu yaptığı değerlendirmede, “1 Kasım akşamı dediğimiz gibi, Sakarya ve Türkiye’de elde ettiğimiz bu büyük demokrasi zaferi bizim değildir. Bu başarı milletimizindir. Milletimizden aldığımız güç ile seherle birlikte çalışmalarımızı başlattık. Yeni projeler için kurmaylarımız ile bir araya geldik. Belediyeciliğin her bir kaleminde yeni çalışmalar için düğmeye bastık. 13 Kasım Cuma günü saat 13.00’da gerçekleştireceğimiz Toplu Temel Atma Töreni ile yeni yatırımlar için yola çıkıyoruz. Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısındaki Büyükşehir ek hizmet binası önünde gerçekleştirilecek törenimize tüm hemşerilerimiz davetlidir. Sakarya’ya hayırlı olsun.”

“AKOM’un temeli atılıyor”

“Şehrin ilk Afet Koordinasyon Merkezi’nin temelini atıyoruz. Daha önce de projeyi kamuoyuna duyurduk. Dünya’daki benzer örneklerini inceledik, projemiz tüm teknolojik donanımı ile şehrimize kazandırılacak. Böylelikle afet yönetim altyapımız daha da güçlenmiş olacak. Bir diğer projemiz ise yeni İtfaiye Binası ve sentetik saha. Bu yatırım ile ilgili de gerekli bilgileri paylaşmıştık. Harmanlık Sahası’nın bulunduğu alana İtfaiye Teşkilatımıza yeni bir merkez kazandırıyoruz. Projenin hemen yanında inşa edeceğimiz sentetik saha ile de spor yapılabilecek alternatif alan sayısını arttırmayı hedefliyoruz.”

“Katlı otopark için büyük adım”

“Toplu Temel Atma Töreni’nde yine çok önemli bir proje için ‘Bismillah’ diyoruz. Daha önce de müjdeledik; şehre ilk katlı otoparkı kazandırıyoruz. 350 araç kapasiteli olacak katlı otopark projemiz ile şehir içi parklanmanın trafiğe olumsuz etkilerini asgari seviyelere çekeceğiz. Projelerimizin devamı da olacak. Ulaşım altyapımızı bilimsel analizlerle değerlendiriyor, bu şekilde etkin, verimli ve yerinde adımlar atmanın mücadelesini veriyoruz. Hizmetlerimizin hemşerilerimiz ve ihtiyaçlarına dokunması çok önemli. Bu projeyi çok önemsiyoruz. İnşallah Sakarya için hayırlı olacak.”

“Yer altına yatırım yapmaktan çekinmiyoruz”

“Biz göreve geldiğimiz ilk gün: ‘altyapıda sağlam, içmesuyunda sorunsuz bir Sakarya’ inşa edeceğiz dedik. 16 ilçemizin tamamında çok büyük altyapı ve içmesuyu yatırımları inşa ettik. Türkiye’de ilk kez bir belediye kendi öz imkanları ile hidroelektrik santralini hizmete aldı. Uzun vadede yine kendi imkanlarımızla baraj inşa ediyoruz. Bunlar basit işler değil. Sapanca Gölü’nün şehrin tek içmesuyu kaynağı olarak değerlendirilmesini asla kabul etmiyoruz. Bu yönde yeni projeler geliştiriyoruz. Altını çizmek istiyorum: asla yer altına yatırım yapmaktan çekinmiyoruz. Bu şehri tanıyor, ihtiyaçlarını da biliyoruz. Yeni dönem için işte bu hassasiyetle yeni projeler geliştirdik.”

“Sözler tutulacak”

“13 Kasım Cuma günü Kuzuluk İçmesuyu Projesi, Sapanca Üst Köyler İçmesuyu Projesi, Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Hattı, Pamukova Yağmursuyu ve İçmesuyu İnşaatı ve Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin de temelini atmış olacağız. Hamdolsun çok kısa bir sürede Sakarya’da su sıkıntısı yaşayan bölgelerimizin sorunlarını çözdük. Yol, su ve asfaltı asli meselemiz olarak değerlendirdik. Ciddi yatırımları bu zamana kadar şehrimizle buluşturduk. İfade ettiğim bu projelerin dışında önümüzdeki süreçte de hayata geçirmeyi planladığımız büyük projelerimiz var. Neyin sözünü verdiysek bir bir hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.