Okulda eğitim gören öğrencilerin çiçek takdimiyle kapıda karşılanan Durmuş, özel çocuklarla yakından ilgilendi.

Bireysel farklılıklarından dolayı mevcut eğitim öğretim ortamlarından azami derecede fayda sağlayamayan 14 yaş sonrası zihinsel engelli ve otizmli bireylerin eğitim gördüğü okulda özel çocuklarımız ihtiyaçlarına uygun ortamlarda, özel geliştirilmiş eğitim programları ve yöntemleri uygulanarak en üst düzeyde hizmet görüyorlar.

Okulun tüm bölümlerini gezen İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’a okul müdürü Kader Karadirim bilgi verirken, çocuklarını okulda bekleyen aileler de Yenikent Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla açılan giyim kursunda zamanlarını en güzel şekilde değerlendiriyorlar.

Özel çocukların kendilerine yetecek şekilde beceriler kazanmasının amaçlandığı okulun tüm yöneticilerine, öğretmenlerine, velilerine gösterdikleri sabırlı çalışmaları nedeniyle teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Toplum olarak özel çocuklarımıza elimizden geldiğince sahip çıkmalı, onları sevmeli ve hayatlarını kolaylaştırmalıyız” dedi.

Durmuş’un ziyaretine Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Engin Kahraman ve Necmi Sağıroğlu ile Adapazarı MEM Özel Bürodan Atalay Gürbüz de eşlik etti.