Edirne’nin İpsala ilçesinde bulunan Meriç Nehri Seddesi’ndeki nöbet kulelerinde nöbet değişimi yapmak için giden askeri araç, değişimi yaptıktan sonra İpsala 1’inci Hudut Bölüğü’ne dönmek için tekrar harekete geçmesi sonrasında yolun bozuk olmasından dolayı sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkararak ters dönmüş Sakaryalı Mustafa Turul şehit olurken, araçta bulunan biri Teğmen, 2 asker ise yaralanmıştı.
Şehit Mustafa Turul’un naaşı Edirne’de düzenlenen askeri törenin ardından Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki baba evine getirildi. Anne Döne Turul ile baba Turan Turul’un oğullarının tabutu başında güçlüklü durabildiği görüldü. Torununun tabutunu defalarca öpen babaanne Gülhanım Turul ise “Allah herkese benimki gibi şehit torun nasip etsin” dedi. Karakuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, şehidin babasını telefonla arayıp başsağlığı diledi.

Cenaze namazına Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Kara Kuvvetleri EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, milletvekilleri, askeri yetkililer, şehidin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Mustafa Turul’un cenazesi öğle namazına müteakip Arifiye ilçe meydanında kılınan cenaze namazının ardından askeri tören ile birlikte son yolculuğuna uğurladı.
/İHA