Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen ve Kejan Aşireti lideri Ahmet Kıran Kejan, şehit kaymakamın evinin önünde kurulan taziye çadırında baba Asım Safitürk’e taziyelerini ilettiler. Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Bu şehit kaymakamımızın acısı ailesinde olduğu gibi biz Doğu ve Güneydoğu halkında, Mardin halkında ve Derik halkında çok büyük bir hüzün yaratmıştır. O bomba şehit kaymakamımızın odasına konulmuş olsa da bomba tüm Türkiye’nin kalbine, özellikle Derik halkının kalbine konulmuştur. Bunlar bizlere kötülük ediyorlar. Bu cinayet şebekesi bizi asla temsil etmiyor. Kürt halkının temsilcisi değildir. Kürt halkı vatanseverdir, misafirperverdir. Ama bunlar doğusuyla batısıyla, Kürdü'yle Türkü'yle herkesi hedef almış cinayet şebekesidir. Acımız her zaman aynıdır. PKK terör örgütü bir insanlık suçu işliyor. Bunlar en büyük zararı bölgedeki Kürt halkına veriyorlar. Muhammed Fatih Safitürk gibi tertemiz bir evladı yetiştirip, oraya hizmet etmek için gönderilen bu kaymakama sahip çıkamama üzüntüsü, acısını yüreğimizde derin bir şekilde yaşıyoruz. Bu oyunlar Türk halkı ile Kürt halkını bölmeye çalışıyorlar. Onlar bizi bölmeye çalıştıkça, bizleri parçalamaya çalıştıkça inşallah biz daha da birleşeceğiz. Daha da kardeşliğimiz kenetlenecek” diye konuştu.

“Muhammed Fatih Safitürk’ün ismini yaşatacağız”

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün ismini yaşatacaklarını belirten Kejan Aşireti lideri Ahmet Kıran Kejan ise, “Bu ülkenin Türk’ü, Kürdü yoktur. Muhammed Fatihler bizler için çok önemlidir. Ben bir aşiret lideriyim. Bize gelen bütün misafirleri korumaya yönelik bütün tedbirlerimiz mevcuttur. Bütün bölge halkı tümüyle üzüntü içerisindedir. Kaymakamını seviyor. Cinayet şebekesi eninde sonunda mağlup olup, olduğu yere de gidecektir. Şehit kaymakamımızın önünde saygı ile eğiliyoruz. Ben milletvekili arkadaşlarla görüştüm, Muhammed Fatih’in ismi ile ilgili öneri verilip onun ismini o bölgede yaşatırız. Bu da bizim onur kaynağımız olur” şeklinde konuştu.
Şehit kaymakamın mezarını da ziyaret eden Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyon Başkanı Ziya Sözen ve Kejan Aşireti lideri Ahmet Kıran Kejan, daha sonra Sakarya’dan ayrıldı.