Mardin’in Derik ilçesinde teröristlerin hain saldırısı sonucunda şehit olan Muhammed Fatih Safitürk’ün yad edildiği, KYK Tematik Kış Kampları kapsamında Erzurum’da gerçekleştirilen Vefa Kampı’nda şehit Kaymakamın babası Asım Safitürk KYK’lı gençlerle buluştu. Şehitleri rahmetle anarak konuşmasına başlayan Safitürk, oğlu Muhammed Fatih Safitürk’ün yedi çocuktan en küçüğü olduğunu ve diğer çocuklardan farklı olduğunu vurgulayarak; “Kahvaltıya otururduk. Bir bakmışsın, dönmüş dersine. ‘Oğlum kahvaltı ediyoruz’ ‘Tamam, baba’ deyip dönerdi. Bir bakmışsın bir daha dönmüş derse” diye konuştu.

KYK’lı gençlere seslenen Safitürk, konuşmasına şöyle devam etti: “Çok çalışmak gerekiyor. Yavrum gayesi uğruna çalışırdı, hiç yanlış yapmazdı. Memleketini sever, devletin kaynaklarını hırsızlara, vatan hainlerine peşkeş çekmezdi. Bu yüzden yavrumu hedef aldılar. Ama peygamberden sonra en yüksek makamı kazandığını düşünüyorum. Allah yolunda ölen ve öldürülenleri ölü sanma sakın. Onlar hayattadır, Rableri yanında rızıklandırılıyorlar.”

Sinema Kampı kapsamında Sakarya’da bulunan KYK’lı gençler, şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün kabrini ziyaret etti. Ziyarette KYK’lı gençler Safitürk için Kur’an okuyup dua etti. Ziyarette başta Muhammed Fatih Safitürk olmak üzere dini, vatanı ve milleti için canını feda etmiş tüm şehitler de rahmetle anıldı.