Mardin Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce makam odasına konulan bombanın patlatılması neticesi şehit edilen 35 yaşındaki Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün ölümünün üzerinden 3 yıl geçti. Şehit Kaymakam Safitürk, için mezarında bir anma programı düzenlendi. Gerçekleşen programa şehit Kaymakamın Babası Asım Safitürk, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, kaymakamlar, vali yardımcıları ve davetliler katıldı.

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir anma töreninde yaptığı konuşmada, “Terörle mücadelede görev yaparken, 15 Temmuz’da milli iradeyi savunurken vermiş olduğumuz şehitlerimiz var. Her bir meslek grubundan şehitlerimiz var. Bu millet kadirşinas bir millet, yapılan iyiliği, yapılan fedakarlığı unutmuyor. Şehitler her bir ailenin efradı, her bir ailenin bir ferdi oldular. O acı bütün ailelerimiz tarafından hissedildi, bölüşülüp azaltılmaya çalışıldı. Eğer bugün minarelerimizde ezanlar okunabiliyorsa, gönderimizde bayrağımız nazlı nazlı dalgalanabiliyorsa, namusumuz güvence altındaysa, inanıyor ve biliyoruz ki yapılan bu fedakarlıklar sayesindedir. Biz burada bu töreni huzur içerisinde yapabiliyorsak yine onlara borçluyuz. Allah bizi bu duygudan mahrum etmesin, Allah şehitlerimizin ailelerine sabır versin” dedi.

Konuşmaların ardından anma törenine katılanlar şehit Kaymakam Safitürk'ün mezarına karanfil bıraktılar. Tören dualarla son buldu.