Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki gösteriler sırasında güvenlik güçlerince öldürülen kızı Esma'yla ilgili davasını uluslararası platformlarda sürdüreceğini belirten Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerinden Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhammed el-Biltaci'nin eşi Sena el-Biltaci, "Mısır'dan her bir metre uzaklaştıkça içimi bir hüzün kapladı. Özgürlük uğruna kızımın kanına boyandığı ülkemi terk etmek, kızımın ölümünden sonra yaşadığım en acı anlardı" dedi.

Türkiye'ye, Mısır'da zor durumda kaldıktan sonra geldiğini dile getiren Biltaci, "Eşimi ve oğlum Enes'i tutuklu halde bırakmak çok zordu. Ne onları ziyaret edebiliyordum ne de kızımın kabrini. Tüm bunlar ülkeden ayrılmamda etkili oldu. Bu şartlar olmasaydı yola çıkmazdım" diye konuştu.

Biltaci; “Türkiye, İslam ülkeleri için güçlü ve iyi bir örnek. Bizleri ülkenizde çok iyi ağırlıyorsunuz. İnşallah bizlerde ülkemizi darbeci askerlerden kurtardıktan sonra sizleri Mısır’da misafir etmek isteriz” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen ise, “Dualarımız Mısır, Filistin, Suriye, Arakan ve tüm İslam coğrafyası için” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mengen, Biltaci’ye günün anısına bir hediye takdim etti.