Kocaali Merkez Camii'nde düzenlenen programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, şehidin eşi Canan Kansuva ve yakınları ile birlikte; Kocaali Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu, Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Siyasi Partilerin İl Başkanları, İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

İkindi namazına müteakip mevlithanlar tarafından okunan Mevlid-i Şerif ve ilahiler ile birlikte Kur’an-ı Kerim Tilaveti de yapılırken, Şehit Emniyet Müdürü Kansuva ile birlikte tüm şehitler için dualar edildi. Mevlit programının sonunda vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, buradaki programın ardından Şehit Tufan Kansuva’nın 2002-2005 yılları arasında Kocaali'de görev yaptığı sırada tanışıp evlendiği eşi Canan Kansuva’yı baba evinde ziyaret etti.

Şehit Emniyet Müdürünün eşi ve eşinin ailesine başsağlığı dileğinde bulunan Vali Ahmet Hamdi Nayir, her Şehidimizi kendi ailelerinden biri olarak gördüklerini ve onlarla aynı duyguları paylaştıklarını belirterek, “Dinimiz gereği onların sizlerin şefaatçileri olacaklarına inanıyoruz. Şehidimiz güvenlik kuvvetlerimizin en üst seviyesinde görev yaptığı için bu işi en iyi bilenlerden birisi idi. Dualarımız daima sizinle olacak, onun hatırasını yaşatmak için, onun emanetlerine sahip çıkmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Şehidimize Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz, sizlere de sabırlar niyaz ediyoruz” dedi.