Şırnak Maden’de 1994 yılında 8 silah arkadaşı ile birlikte şehit olan Den. Kom. Onb. Fatih Kemal Yarar’ın babası Salim Yarar hayırseverlerin de malzeme desteği il Çökekler mahallesinde 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir’in ve her ilden bir şehidin resminin de bulunduğu Türkiye haritalı “Vatan kahramanları” adlı anıtı yaptırdı.

www.sakaryasehitvegazileri.com internet sitesi sahibi Erdoğan Erdoğan, Sakarya Şehit ve Gazileri Şehitler Albümü Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Enis Şahin ile birlikte, şehit babası Salim Yarar’ı ziyaret ederek, şehitler anıtı hakkında bilgi aldı.

Salih Yarar, oğlu şehit olduktan sonra kendini şehitler, vatan, bayrak, Atatürk ve Cumhuriyete adadığını belirterek, sadece Sakarya’da değil Türkiye’nin değişik birçok yerinde faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Enis Şahin ile Erdoğan Erdoğan’a yaptığı faaliyetler ve şehitler anıtı hakkında bilgiler veren Salim Yarar, “Anıtta 81 ilden birer şehidin fotoğrafı ile Sakaryalı 149 şehidin isimleri yer alıyor. Anıtta ayrıca 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir’i de unutmadık. Anıtın bir bölümünü ise özellikle öğrencileri düşünerek eğitim köşesi olarak hazırladık. Buraya gelenler vatan kahramanlarımızın fedakârlıklarını unutmasınlar istedik” dedi.

23 yıldır, oğlundan kalan şehit maaşını bu tür çalışmalar için kullandığını söyleyen Salim Yarar, “Hiç kimseden maddi yardım talep etmeden şehitlerimizin hatırasını yaşatma çabasındayım. Vatan kahramanlarımızı,n şehitlerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Ömrümün yettiği yere kadar bu tür çalışmaları sürdüreceğim” dedi.


Şehit babası ayrıca anıtın 18 Mart şehitler haftasında açılışının yapılması için Kaymakamlık ve Valilik makamına bilgi verdiğini de söyledi.