Sakarya’yı ziyaret eden bisikletliler Hendek’te İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Türkiye Bisikletliler Federasyonu ve Sakarya Bisikletliler Derneği Üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Topluluğu tarafından karşılandı.

15 Temmuz 2016 sonrasında tazelenen milli birlik ve berberlik ruhunu canlı tutmak, aynı zamanda hareketli yaşama ve fiziksel aktiviteye teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen bisiklet turu, bisikletlilerin Demokrasi Meydanındaki etkinliklere katılımıyla devam etti.

15 temmuz Şehitleri anısına gerçekleştirilen programa, Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Sağlık-Sen Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez, AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları Dr. Mümtaz Seyda, Hızır Dişli, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Demokrasi Meydanında düzenlenen etkinlikte şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Daha sonra Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, fiziksel aktiviteye dikkat çekmek amacıyla vatandaşlara çekilişle bisiklet dağıttı. Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterisi de ilgiyle izlendi.

Program, Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ve Şehit Özel Harekat Polisi Serdar Gökbayrak’ın kabirlerinin ziyaret edilmesiyle sona erdi. Kur’an tilaveti ve duaların ardından misafir bisiklet ekibi tarafından şehit ailelerine Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edilerek, Cumhurbaşkanına verilmek üzere şehit ailelerinden mektup teslim alındı.

TRT de, 15 Temmuz Şehitleri Anısına Konya'dan başlayarak Çanakkale'de sona erecek olan bisiklet turu belgeseli çekimlerini ilimizde de sürdürdü. Halk Sağlığı Müdürlüğünce organize edilen programa Sakarya Sağlık-Sen Şubesi, Spor İl Müdürlüğü ve İl Bisiklet Sürücüleri Üyeleri de destek verdi.