Bayraktepe’de verilen iftara,  Sakarya Milletvekili Ali İnci, Kaymakam Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek Jandarma Komutanı Yzb. Hasan Dağcı, Hendek Müftüsü Abdurrahman Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı İsmet İskefiyeli ile şehit ve gazi aileleri katıldı. Yemeğin ardından ilçe müftüsü Abdurrahman Şahin dua etti.


Kaymakam Mustafa Ayhan konuşmasında, “Bizler için manevi değeri olan, ülkemizin bekası için canlarını feda eden, bu uğurda şehit ve gazi olanların aileleri ile birlikteyiz. Sizlerin acısını ve sevincini birlikte paylaşıyoruz. Şehit ve gazilerimizin değerini biliyor, onlarla gurur duyuyoruz. Burada güzel bir ortamda iftar yaparken, bu güzellikleri onlara borçlu olduğumuzu biliyoruz. Bu topraklarda hepimiz huzur içerisinde yaşayabiliyorsak, biz biliyoruz ki bu topraklar için bir bedel ödendi. Sizlerin çocukları bu uğurda bedel ödedi. Şehit aileleri ve gazilerimizin her türlü ihtiyaçlarında yanlarındayız. Şehit çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları hepimizin görevidir. Hendek’te altı yıllık görev süremiz sona erdi. Hepiniz hakkınızı helal edin, burada olmasam da her türlü ihtiyacınızda yanınızdayım” dedi.

“Ankara’da bir kapınız var”

İftar programına katılan Sakarya Milletvekili Ali İnci de bir konuşma yaparak, “Çok uzun bir dönem sizlerle zaman zaman bir araya geldik.  Şehit ailelerimizin adına, şehit ve gazilerimiz için Bayraktepe’de temsili Şehitlik yaptık. Hendek ve Sakarya genelindeki tüm şehitlerimizin isimlerini orada görebilirsiniz. Bu yapı daha da güzelleşecek. Sizlerin duaları ve gayretleri ile Hendek’te dört dönem belediye başkanlığı yapıp, şimdi Sakarya Milletvekili oldum.  Desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bulunduğumuz konumda ülkemizin meselelerine en iyi şekilde eğilen bir milletvekili olacağım. Sizlere aynı yakınlıkta olup, Ankara’da bir kapınız olduğunu bilmenizi istiyorum. Her zaman sizlerin yanındayım” dedi. 

Konuşmaların ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ferhat Albayrakoğlu, Kaymakam Mustafa Ayhan’a teşekkür plaketi verdi.

Program sonrası misafirler Bayrektepe’nin eşsiz manzarası karşısında çaylarını içip sohbet etti.