Düzenlenen programa Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra Serdivan Kaymakamı Muhsin çatmadım, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Serdivan İlçe Jandarma Komutanı Nuri Çiftçi, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Hayrettin Kaplan, Şehit yakınları, Gaziler ve aileleri katıldı. Masaları tek tek dolaşan Vali Balkanlıoğlu, Gaziler, Gazi ve Şehit aileleri ile yakından ilgilenerek sohbet etti. Milletçe Şehitlerimizin ve Gazilerimizin kahramanlıkları, kıymetli ailelerinin fedakârlıkları sayesinde huzur içinde yaşadığımızı ifade eden Vali Balkanlıoğlu; "Ülkemiz şu anda bir nevi terörle mücadelenin artık savaş boyutunda ve çarpışmanın içeresindedir. Rabbim Ordumuzu muzaffer eylesin, güvenlik kuvvetlerimize kaza ve bela vermesin, başka anaları da ağlatmasın İnşallah. Allah Vatanımıza, Devletimize, Milletimize zeval vermesin. Afrin operasyonundaki birlik ve beraberliğimiz tüm dünyaya örnek oluyor. Askerlerimiz savaştayken, ev hanımı yemek yapıyor, doktor belki bir yara sararım diye gönüllü oluyor ve çiftçi tüm mahsulünü cepheye göndermek istiyor. Hatta bu sabah bir Sakaryalı hemşehrimiz Valiliğimize gelerek, '25 bin dolar para vereceğim, uçakların benzinini alın' diyor. Yaşlısı-genci hatta Azeriler, Afrika'dan insanlar 'Biz de gidip savaşalım' diyorlar, biliyorlar ki Türkler bu dünyada Müslümanların son kalesi, bu kale yıkılırsa hepsi altında kalacak, onlar da dualar ediyorlar. Ama güzel yürekli insanlarımız gibi iyi niyetli olmayan kişilerden bir musibet gelmesin diye devletimiz cepheye yiyecek gönderilmesi yerine sadece dua istiyor. Tabi bu arada Mehmetçiğimizin bir şeye ihtiyacı yok, devletimiz tüm ihtiyaçlarını karşılıyor ama ne mutlu bize ki; milletimiz, ana kuzularına böylesine destek veriyor" dedi.

Vali Balkanlıoğlu konuşmasının devamında; "Dünyanın en kıymetli bölgesi ve maalesef çok zor bir coğrafyadayız. Geçiş güzergâhı olması nedeniyle Asya ve Avrupa arasında köprü gibiyiz. Son derece verimli toprakları, dört mevsimin yaşandığı, her türlü meyvenin-sebzenin yetiştiği cennet gibi bir memleketimiz var. Herkesin gözünün olduğu bu topraklarda Frigyalılar, Lidyalılar, Hititler gibi birçok medeniyetler gelmiş geçmiş, Anadolu'ya, yani Malazgirt'e savaşla girmişiz. Daha sonra Osmanlı gelmiş, genişlemiş, büyümüş, ancak Osmanlı'yı buralardan sürmek için hala çabalıyorlar. Eğer burada çok güçlü bir şekilde birlik ve beraberliğimizi muhafaza edemezsek, hele kendi silahımızı kendimiz yaparak ayakta dimdik duramazsak bizi yıkarlar. Biz Elhamdülillah Müslümanız, Kürdü, Türkü, Sünnisi, Alevisi, Gürcüsü, Tatarı, Lazı, Çerkezi, hepimiz aynı dine mensubuz. Bir tehlike geldiği zaman 'Sen Kürtsün ya da Çerkezsin, sana dokunmayız’ demiyorlar. DEAŞ'ı, El-Kaide'yi ve PKK'yı kuran aynı adamlar. Bir zaman kullanıp işleri bitince kenara kaldırıp atıyor, liderlerini öldürüyorlar. Şimdilik PKK'yı kullanıyorlar öyle görünüyor, yarın işi bittiğinde onları da yok edecekler, başka birilerini koyacaklar. Fakat bazı insanlar bunu bir türlü idrak edemiyor, Allah'a çok şükür ki; başımızda çok kuvvetli ve bilge bir liderimiz var" diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu; "Vatanı müdafaa mecburiyetine düşersek bir gün, eli silah tutan savaşa denildiği zaman, biz de dâhil, hepimiz canımızı ortaya koymaya hazırız. Çünkü Şehitlik çok büyük bir mertebe. Allahuteala Şehitlerimize, büyük nimetler, namütenahi, sonsuz cennet ve mükâfat vereceğini bildiriyor. Hepimiz günahkâr insanlarız, yanlışımız, eksiğimiz var ama Şehit olduğumuzda hepsi siliniyor ve cennette peygamberlerin komşusu oluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün insanlarımız 'Gidelim biz de Şehit olalım' diyorlar. Benim öz dedem Çanakkale'de şehit olmuş. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta sayıları 10 binleri, 100 binleri, 250 binleri bulan Şehitlerimiz var. Onlar da aynen sizin gibi anası, babası, kardeşi olan insanlar ve onlar da çok üzüldüler elbet, ancak aynı zamanda gururlular. Eğerşu anda biz güçlü olmasaydık, kendi silahımızı kendimiz yapamasaydık, başkalarına muhtaç olsaydık, hem daha fazla Şehit verecektik hem de bu başarıları elde edemeyecektik. Allah'a şükür çok daha iyi noktalardayız, daha da iyi olacağız. Sizler bu vatan için canını ortaya koyan Gazilerimizsiniz, evladını Şehit veren analarımız, babalarımız, kardeşlerimiz, ağabeylerimizsiniz. Sizler bizim başımızın tacı, bu millete emanetsiniz. Biz her zaman sizin emrinizdeyiz, isteğiniz-dileğiniz karşısında size yardımcı olmakla mükellefiz, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız da sizleri bize emanet etti" dedi.

Gazilerimiz ve Şehit ailelerimiz ile bir arada olmaktan onur duyduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, programın sonunda organizasyonu tertip eden Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a teşekkür etti.