Erenler'de bulunan bir restoranda düzenlenen programda Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Münevver Nayir, masaları tek tek dolaşarak Şehit aileleriyle selamlaşıp bir süre sohbet ettiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Münevver Nayir ’in yanı sıra; Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Garnizon Komutan Vekili P. Alb. Salih Üstündağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Sertaç Kesler, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Nuri Koçer, Bölge Adliye Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, Vali Yardımcıları Erdoğan Ülker, Mehmet Fatih Çiçekli, Abdul Rauf Ulusoy, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Partilerin İl Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, STK temsilcileri ve Şehit aileleri ile basın mensupları katıldı.

“Ramazan-ı Şerif’imiz hayırlara vesile olsun”

İftar programı öncesi Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreninde konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir; “Rahmet, bereket ve mağfiret ayı mübarek Ramazan'ın ülkemiz için, insanlık için ve burada bulunan kıymetli konuklarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün burada iki önemli konu için bir araya geldik. İlki Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyaları ve Beratlarını sahiplerine tevcih edeceğiz. İkincisi de bizleri bir araya getiren, gönüllerimizi bir araya getiren, dualarımızı bir araya getiren bu mübarek Ramazan’ın ilk gününde, birlik ve beraberliğimizin bir nişanesi olarak Aziz Şehitlerimizin aileleriyle bir aile olduğumuzu göstermek için ilk iftarı da beraber yapacağız. Ülkemizin 81 vilayetinde de bu tevcih törenleri yapılıyor ancak biz ilk iftarımızı sizinle birlikte yapmak istediğimiz için bu iki programı birleştirdik. Burada düzenlediğimiz programda hem hazırlanan Devlet Övünç Madalyalarını sahiplerine takdim edeceğiz hem de bu mübarek ayın ilk akşamında, bu mübarek iftar vaktini de birlikte geçirmiş olacağız" dedi.

“Fedakârlıkların en büyüğünü Şehitlerimiz ve Gazilerimiz göstermiştir”

Vali Nayir; "Fedakârlıkların en büyüğü, kahramanlıkların en büyüğü Şehitlik rütbesini elde etmek, Gazilik rütbesini elde etmektir. Mukaddesatımız için, vatanımız için, bayrağımız için, ezanımız için, namusumuz için ölmeyi göze almak, fedakârlıkların en büyüğüdür. Bu uğurda can veren Şehitlerimiz ile birlikte yine canlarını vermeye hazır olduğunu gösteren Gazilerimiz de büyük bir rütbeyi hak ediyorlar. Bu rütbelerin karşılığını verecek olan elbette ki Cenab-ı Hakk’tır. Ancak bu dünyada da bunun bir belgesi, tescili olarak Cumhurbaşkanlığımız tarafından Övünç Madalyaları ve Beratları hazırlanıp sahiplerine tevcih edilmek üzere bizlere gönderiliyor. Bizler de bu madalyaları çok kıymetli davetlilerimizin huzurunda sahiplerine tevcih etmiş olacağız. Güvenlik kuvvetlerimiz biz evlerimizde rahat uyuyalım diye, uykularını da terk ederek büyük fedakârlık örneği gösteriyorlar. Can güvenliğimiz, namus emniyetimiz sağlansın, Vatanımıza bir halel gelmesin diye en kıymetli varlıkları olan canlarını feda ediyorlar ki, bundan daha büyük bir fedakârlık yoktur. Onların bize emanet bıraktıkları bu aileler, milletin her bir ferdine olan yakınlıkları itibariyle hepimizin birer parçasıdır. Bu salonda olduğu gibi biz aslında her yerde büyük bir aileyiz, bu birlikteliğimizi de İnşallah kıyamete kadar sürdüreceğiz. Bizler her zaman olduğu gibi bugün de bunun için bir aradayız. Buradaki fotoğrafın en güzel parçasını oluşturdukları için davetimize icabet edip gelen siz değerli Şehit ailelerimize ve yine her bir masada ev sahipliğimizi üstlenmiş olan herkese teşekkür ediyorum. Sağlık, sıhhat, afiyet içerisinde bu mübarek Ramazan-ı Şerif’i, arkasından da Ramazan Bayramını yine birlikte idrak etmeyi Yüce Allah’tan temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasının ardından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Samet Şare, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yunus Aktaş, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş ve Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mansur Cansız’ın aileleriyle, Gazi Osman Köse’ye Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları Vali Ahmet Hamdi Nayir tarafından verilirken, Şehitlerimizin ve Gazimizin özgeçmişleri de okundu. Erenler Atatürk Sanayi Camii İmam Hatibi Ahmet Cebeci’nin Kur’an-ı Kerim Tilaveti sunduğu program, İl Müftüsü İhsan Açık tarafından yapılan yemek duasıyla sona erdi.