Bu kapsamda daha önce şehir merkezindeki Ünal Ozan, Dibektaş, Ulus, İnönü ve Karaağaç Caddelerini yeni yüzlerine kavuşturan Büyükşehir, Adapazarı Adnan Menderes Caddesindeki yenileme çalışmalarını da sonlandırdı.
 
Şehir merkezinde dönüşüm
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Haydar Akbulut, “Bilindiği üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu Nisan ayında AKM’de düzenlenen toplantıda yeni dönem asfalt çalışmalarımızın ilkesini belirlemişti. Başkanımız ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla şehir merkezindeki caddeler ve 16 ilçe grup yolunda kapsamlı dönüşüm çalışması başlatılacağını açıklamıştı. Bu doğrultuda ekiplerimizle Nisan ayından bu yana çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Şehir merkezinde deforme olan ana caddeleri birer birer yeni yüzlerine kavuşturuyoruz” diye konuştu.


 
Caddeye yepyeni bir yüz
Akbulut, “2 bin 700 metrelik Adnan Menderes Caddesi de yenilenecek caddeler arasında zikredilmiş ve kısa süre önce de Yeni Camii ve Sigorta Kavşağı arasında çalışma başlatılmıştı. Bu güzergâhta ilk olarak deforme olan asfaltı kaldırdık. Şehrimizin en önemli arterlerinden biri olan bu caddeyi fiber teknolojisiyle buluşturduk. Artık bu alanda ikamet eden hemşerilerimiz yüksek hızlı internet hizmetine kavuştular. SASKİ bölgede gerekli çalışmaları yaptı. Arterdeki sıcak asfalt çalışmalarımız da sonlandı. Artık Adnan Menderes Caddesi yepyeni yüzüyle hemşerilerimizin hizmetinde. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.