Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehri nehirle bütünleştirecek olan Sakarya Park’ın ihalesinin Mart ayında gerçekleştirileceğini açıkladı. Başkan Toçoğlu, “Son meclis toplantısında kredisi için yetki aldığımız Sakarya Nehri Rekreasyonu’nun ihalesine 15 Mart’ta çıkıyoruz” dedi.

2012 yılında, gelecek vizyonuyla hazırlanan tüm projelerini uygulayarak, yatırımlarını bir bir hayata geçiren Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılında hız kesmiyor, yeni yatırımlarına start veriyor. Başkan Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri üzerinde iki köprü arasında hayata geçirilmesi planlanan Sakarya Park Projesi ihalesinin 15 Mart’ta gerçekleştirileceğini açıkladı. Başkan Toçoğlu, “Hamdolsun 2012 yılında şehrimize, yeni yaşam alanları ve hizmetler kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2013 yılında bu hizmet seferberliğimizi artırarak devam ettiriyor, yeni projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

İlk etap 120 dönüm

Sakarya Park Projesi’nin açıklanmasıyla birlikte olumlu tepkiler aldıklarını kaydeden Başkan Toçoğlu, “Rüya Proje olarak nitelendirilen rekreasyon projemizden vatandaşlarımız da çok memnun kaldı. Güzel geri dönüşler alıyoruz. İhalesine çıkacağımız, ilk etabı 120 dönümden oluşan rüya projemizde, yürüyüş yolları, piknik alanları, kafeterya, restoran, park ve spor alanları, amfi sinema, tiyatro, otopark gibi sosyal donatı alanları yer alacak. Projeyi açıkladık, meclisimizden Sakarya Park Projesi için kullanılmak üzere 15 milyon TL kredi kullanma yetkisini aldık. Çalışmalar tamamlandı. Sakarya Park’ın ihalesini 15 Mart’ta gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Yenikent İçme suyu İsale Hattı’nı Mart ayında devreye almayı hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, milletimizin desteğiyle şehrimize yeni hizmetler kazandırma gayretimiz tüm hızıyla devam edecek” ifadelerini kullandı.