Serdivan, Erenler ve Söğütlü ilçelerinde şehir hastanesi için çeşitli çalışmalar yapılırken, Medyadetay olarak en uygun yerin, halen TÜVASAŞ lojmanlarının bulunduğu alan olduğu konusunda öneride bulunuyoruz.

Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, bin yataklı hastane için yer hazırlıkları yapıldığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran seçimleri öncesinde müjdelediği bin yataklı hastane projesiyle ilgili olarak Sağlık ve Kalkınma Bakanlıklarının devreye girdiğini belirten Üstün, "Başbakanımızın verdiği sözler havada kalmaz. Yapılacaktır, biz de takipçisi olacağız. Yer hazırlıkları yapıyoruz. Serdivan, Erenler ve Söğütlü'nün bu konuda çalışmaları var. Ancak bunun kararını uzmanlar verecek. Bu koltuğa oturduğumda ilk verdiğim talimat bu hastaneydi” diyerek, hastanenin mutlaka Sakarya’ya kazandırılacağı mesajını vermişti.

Yer konusunda henüz kesin karar verilmeyen bin yataklı hastanenin, TÜVASAŞ lojmanlarının bulunduğu alana yapılması konusunda Medyadetay.com olarak yetkililere çağrıda bulunuyoruz.

Şehrin ulaşım açısından da kolay bir bölgesinde bulunan Mithatpaşa’daki TÜVASAŞ lojmanlarının 150 dönümü kapsayan alanı, şehir hastanesi yapılması için uygun bir alan özelliği taşıyor.

Hatırlanacağı üzere 2009 yılında söz konusu alanın TOKİ’ye devredilerek konut yapılması gündeme gelmişti.