Akyazı ilçesinde oturan Safiye Kerim isimli şehit kardeşi, 2010 yılında şehit yakınlarına verilen iş imkanından yararlanmak için başvuru yaptığını ancak kendisine, kardeşinin terörle mücadelede şehit olmadığı için iş imkanından yararlanamayacağın söylendiğini belirterek tepki gösterdi.

Şehit yakınlarına sağlanan iş imkanından faydalanmak için başvuru yapan şehit kardeşi Safiye Kerim, kendisine verilen “Şehit Ömer Atmaca kaçakçılar ile girdiği çatışmada şehit düşmüştür. Şehit yakınlarının bu kanundan yararlanabilmesi için şehidin terörle mücadele sırasında şehit olması gerekir” cevabıyla bir kez daha sarsıldı.

Safiye Kerim, bunun çok saçma olduğunu belirterek, "Kardeşim terörle mücadele ederken ölmedi diye beni bu haktan mahrum bırakıyorlar. Başbakanımız terörü bitirmeye çalışıyor ancak benim bu haktan faydalanabilmem için terörün adını kullanmam gerekiyor ve buna üzülüyorum” dedi.

İş başvurusu ile ilgili yaşadığı süreci anlatan Safiye Kerim, “Ben şehit kardeşiyim. Şehit yakınlarına verilen iş imkânını kullanmak istedim. 2010 yılının ikinci ayında başvurumu Sakarya Valiliğine yaptım onlar da evraklarımı gerekli makamlara gönderdi. Fakat gelen evrak ağabeyimin terörle değil de kaçakçılarla çıkan çatışmada vurulduğunu yazıyordu. Şu an 3 yeğenim asker. Giderlerken tembihledim: ‘Askerde şehit düşecekseniz karşınızdakine sen terörist misin diye sorun” şeklinde konuştu.

Üç yıldır gitmediği, çalmadığı kapı kalmadığını anlatan Kerim, “Nerede benim hakkım, kendimi mi yakayım? Bu nasıl bir devlettir ki bir yıldır benim iş hakkım olacak taslaktan geçecek kanunu konuşarak bir türlü onaylayamadı. Ben hakkımı istiyorum, devletim şehitlerine ve ailelerine sahip çıksın” dedi.